Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Geen uitstel besluit privatisering Schiphol

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 703 
|
 www.telegraaf.nl 
Geen uitstel besluit privatisering Schiphol

DEN HAAG - De fracties van PvdA, GroenLinks en SP hebben donderdag vergeefs aangedrongen op uitstel van een besluit tot privatisering van Schiphol. De regeringsfracties CDA, VVD en D66 willen echter doorgaan op het ingeslagen pad en de aandelenverkoop doorzetten. De Tweede Kamer, die donderdag voor het laatst vergaderde voor de zomervakantie, zou in de nacht stemmen.

Het ordevoorstel van PvdA-Kamerlid Duivesteijn wordt niet besproken, constateerde Kamervoorzitter Weisglas droogjes. Duivesteijn was initiatiefnemer van een extra debat vanwege twee rapporten over de toekomst van Schiphol. Die langetermijnvisies horen volgens hem gekoppeld te worden aan het privatiseringsbesluit.

Ook staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer zag dat anders. Zij bezwoer echter dat zij de Kamer de bewuste wet “niet door de strot probeert te drukken” en een discussie over een nieuw Schipholbeleid niet uit de weg zal gaan. Het mainportdebat wordt volgens haar niet in de kiem gesmoord.

Zekerheden voor de beleggers zijn van belang, zei minister Zalm van Financiën, maar in deze sector zijn tal van onzekerheden. Daar komen politieke onzekerheden bij. “Ik kan niet beloven dat er nooit een regering van PvdA, SP en GroenLinks komt. Die heeft van alle kanten invloed op de beurskoers en zal de waarde drukken”, merkte Zalm fijntjes op.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

"Zekerheden voor de beleggers zijn van belang, zei minister Zalm van Financiën, maar in deze sector zijn tal van onzekerheden."

Zekerheden voor bewoners doen absoluut niet ter zake is al vele male gebleken.