Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Geen haast met verkoop Schiphol

 |
 Geplaatst door: Theo K 
 |
 Bekeken: 690 
|
 NRC redactioneel 
Geen haast met verkoop Schiphol Download het gehele artikel 'Geen haast met verkoop Schiphol'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Een verstandig geluid van NRC tegen privatisering. Nu geachte NRC Hoofdredactoe ook nog dat geluid tegen verdere groei graag !!
Jan Griese

Geplaatst door els uit castricum

Goedemorgen Nederland,

Het is vijf uur in de morgen en ik word lieflijk gewekt door een brullend vrachtvliegtuig. De economie draait weer, denk ik tevreden en ik zou toch maar eens moeten overwegen om volgend jaar VVD te stemmen. Die stellen de "economie" boven het welzijn van de mensen en dat is precies de gedachte, die me aanspreekt. Ik glimlach, want vermoedelijk worden er op dit moment gesneden biologische ananas-stukjes uit Ghana over mijn hoofd gevlogen. Heerlijk, daar kan ik me vandaag weer eens aan bezatten. Het volgende brullende vliegtuig komt aanzetten. T- shirtjes uit China??? Of groente uit Egypte? En weer één, met wellicht slaperige vakantiegangers, die voor €49,- naar Barcelona vlogen en terug. Ze zijn wellicht slaperig van de te vroege reis.. maar vakantiegangers, opgelet, "de morgenstond heeft goud in de mond."
Ik ga maar een kopje thee zetten en de poezen komen vol verrukking met me mee. Dat vrouwtje toch, altijd zo vroeg uit de veren.
Al knabbelend op mijn beschuit, overdenk ik het volgende: "wat heerlijk, dat we zo meewerken aan de luchtvervuiling, hier alom zo tegenwoordig. Dan worden we tenminste op de wereldkaart gezet. Enig toch?? Men weet nu, waar dat kleine land ligt. En ook weet ik, dat er reusachtig over onze veligheid wordt gewaakt. Men weet, vol perfectie, alle vliegtuigen in goede banen te leiden en de zogenaamde bijna botsingen ( twee boven mijn huis) zijn optisch bedrog. Men heeft alles in de hand. Ook al heeft een verkeersleider bijvoorbeeld een verkeerde wip gemaakt of zijn suikerspiegel is opeens gedaald of er is een hoofdpijn komen opzetten, de concentratie voor het vlieggebeuren staat voorop. Ze zijn altijd voor 100 procent bij de les!!!Wat zeuren de mensen toch. Ik ben blij, dat er veel herrie is gekomen in mijn woonplaats, de stilte joeg me maar angst aan. En vooral de decibellen boven ons hoofd zijn zo anders, dan het geluid van een auto of brommer of trein. Dat geeft de broodnodige variatie aan het leven. Dank je wel Schiphol, dat je ons leven zo veranderd hebt en dat alles zo boeiend is geworden.