Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Geen extra miljoenen voor Groningen Airport Eelde

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 885 
|
 rtvdrenthe.nl 
Geen extra miljoenen voor Groningen Airport Eelde

ASSEN - Groningen Airport Eelde krijgt van de aandeelhouders geen geld voor het aanpassen van onder andere de terminal en de brandweerkazerne. Dat maakte gedeputeerde Ard van der Tuuk vanmiddag bekend.
Het vliegveld had de aandeelhouders gevraagd om een bedrag van zo’n 17 miljoen euro voor de genoemde projecten. Volgens gedeputeerde Van der Tuuk moet de luchthaven zich na de baanverlenging nu eerst maar eens bewijzen met groeiende reizigersaantallen. Eelde kreeg vorig jaar juist minder passagiers te verwerken.
Hij wijst er ook op dat de aandeelhouders, zoals de provincies Drenthe en Groningen en de gemeente Assen, scherp op hun uitgaven moeten letten. “We hebben niet de luxe in onze regio om bestaande infrastructuur kapot te laten gaan. Maar luchtkastelen willen we ook niet bouwen”, aldus Van der Tuuk.
Volgens de gedeputeerde komt er wel een onderzoek of er weer een lijndienst met Schiphol kan komen. Daarvoor zou voldoende belangstelling zijn, maar het probleem zit vooral in de mogelijkheden om op de nationale luchthaven te mogen landen. De capaciteit van Schiphol is beperkt.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Wellicht dat er nog wat opstappers uit Twente bijkomen, als de waanzinnige plannen daar niet doorgaan.