Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Geen duurzame oplossing ganzenoverlast

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1095 
|
 rtvronde vennen.nl 
Geen duurzame oplossing ganzenoverlast

Regio - De Tweede Kamer ziet geen heil in het extra ondersteunen van duurzame oplossingen die ganzenoverlast voorkomen. De Dierenbescherming is teleurgesteld in de opstelling van de volksvertegenwoordigers en regering.

Moties van de SP, PvdD en PVV waarin zij verzoeken inrichtings- en wetgevingsmaatregelen te nemen, zodat gebieden minder aantrekkelijk zijn voor ganzen, zijn niet aangenomen.

Bij deze maatregelen moet men denken aan zaken als het niet verbouwen van gewassen waar ganzen graag van eten rondom Schiphol en geen natte natuur rondom de luchthaven, maar ook aan het gedeeltelijk vergoeden van middelen waarmee boeren ganzen op diervriendelijkere wijze kunnen verjagen en stoppen met de jacht op vossen.

Alleen in het kader van vliegveiligheid lijkt er volgens de Dierenbescherming steun te zijn voor diervriendelijkere alternatieven. Zo is er wel een motie aangenomen waarin de overheid wordt verzocht de inzet van radarsystemen te onderzoeken. Die apparatuur dectecteert vogelbewegingen en de informatie daarvan wordt gebruikt bij het aanpassen van vliegroutes en vliegtijden.

De toegevoegde waarde van deze motie is overigens beperkt, stelt de Dierenbescherming. Dergelijk onderzoek vindt nu al plaatst, zo blijkt uit het jaarverslag van de Nederlandse Regiegroep Vogelaanvaringen.


Reacties op dit bericht