Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Geen bulderbaan Biddinghuizen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 932 
|
 bhznet.nl 
Geen bulderbaan Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Maandag 20 januari 2014

Geen bulderbaan Biddinghuizen In de loop van 2013 heeft Dorpsbelangen Biddinghuizen samen met Frank Pels, die zich al jaren bezig houdt met de luchtvaartproblematiek in Flevoland, een zienswijze inzake de vliegroutes naar de Alderstafel gestuurd. De scenario’s die toen bekend waren zijn niet gunstig voor Biddinghuizen.

Afgelopen week zijn enkele leden van het bestuur van Dorpsbelangen Biddinghuizen naar de informatieavonden geweest waar de heer Hans Alders uitleg gaf over de vliegroutes vanaf Luchthaven Lelystad. Bij de eerste avond in Nunspeet waren naar schatting 150-200 man aanwezig. Wat opviel was dat er maar weinig inwoners uit Nunspeet zelf aanwezig waren, waaruit geconcludeerd kan worden dat het daar niet bepaald leeft. De aanwezigen waren blij en opgelucht dat er geen extra vliegroute over hun gebied komt.

Afgelopen woensdag waren er in Lelystad ruim 500 personen, merendeel uit Biddinghuizen, op de informatieavond afgekomen. Teveel om in de zaal van de Agora te passen. Een tweede ronde werd ingelast, evenals een extra avond. Hans Alders heeft een PowerPoint presentatie gepresenteerd over het gehele proces van de laatste jaren.

Door de politiek in Den Haag is in de tijd besloten dat Lelystad de aangewezen plaats is voor uitbreiding van Schiphol. Dit omdat de andere luchthavens te ver van Schiphol liggen en niet zelfstandig zouden kunnen opereren. Het zal gaan om maximaal 45.000 vliegbewegingen.

Er zijn vanuit de politiek een aantal eisen geformuleerd:
Het Natura 2000 beleid. Welke een belemmering geeft om over de Oostvaardersplassen en een deel van het Veluwemeer te vliegen.
Er is bepaald dat boven het oude land op minimaal 6.000 ft / 1828 meter gevlogen moet worden
Het vliegverkeer van en naar Schiphol mag op geen enkele manier gehinderd worden .Er dient ‘onder’ het vliegverkeer van Schiphol gevlogen te worden. Hoe dichter bij Schiphol, hoe lager er gevlogen dient te worden

De Alderstafel, onder leiding van Hans Alders, heeft vervolgens een aantal vliegroutes uitgewerkt voor het stijgend en dalend vliegverkeer (van en naar luchthaven Lelystad).

In alle scenario’s komt het vliegverkeer op een beperkte hoogte (3.000 ft/ 914 meter) dicht langs Biddinghuizen en het stijgend verkeer zet bij Biddinghuizen de gashendel open om naar 6.000 ft/ 1828 meter te klimmen. Juist dit stijgen geeft extra geluidshinder. Bij 45.000 vliegbewegingen komt dit neer op om de 10 minuten een passerend vliegtuig.

De volgende stap is dat op basis van de diverse scenario’s er een MER (Milieu Effecten Rapportage) wordt gemaakt. Vervolgens zal de politiek een besluit nemen.

Ideeën of opmerkingen kunnen nu nog mee genomen worden in de scenario’s. Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft de heer Alders uitgenodigd om aan de inwoners van Biddinghuizen nogmaals uit te leggen wat de routes en de gevolgen inhouden voor de inwoners. Hans Alders heeft hieraan gehoor gegeven en komt woensdag 29 januari om 20.00 uur in Kerk- en zalencentrum de Voorhof.

U heeft gelegenheid vragen te stellen. Om dit zo effectief mogelijk te doen in de korte tijd die daarvoor is vraagt Dorpsbelangen u uw vragen te mailen naar het secretariaat van Dorpsbelangen. Zij zullen dan de vragen bundelen en die avond naar voren brengen.

Mailadres: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

In verband met de te verwachten hoge opkomst vraagt Dorpsbelangen u zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Dorpsbelangen Biddinghuizen


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

" Het vliegverkeer van en naar Schiphol mag op geen enkele manier gehinderd worden .Er dient 'onder' het vliegverkeer van Schiphol gevlogen te worden. Hoe dichter bij Schiphol, hoe lager er gevlogen dient te worden "

Bij deze stel ik de vraag: hoeveel lager?
Boven bijvoorbeeld Uitgeest, wordt in de regel op MAXIMAAL zo'n 600 meter aangevlogen. Dat is al heel laag! Deze hoogte geeft al een niet te verdragen hoeveelheid geluidshinder! En wat indien er een fout wordt gemaakt, er vliegt een vliegtuig richting Lelystad dat te hoog aanvliegt t.o.v. Schiphol, dan is de veiligheid zeer zeker in het geding!

Boven Uitgeest zien we regelmatig voorvallen van toestellen die elkaar ´in de weg´ zitten. En nu ook nog Lelystad erbij, al is dat een eindje weg t.o.v. Schiphol, een vliegtuig kan nu eenmaal niet haaks een bocht om...........! Maar, zoals we in Nederland inmiddels wel weten, geld gaat boven alles!

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Biddinghuizen weest verstandig. Zoek een baan en een huis elders en wegwezen. En noem Hans Alders geen heer want dat is teveel eer. Je wordt eringeluisd!