Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Geen akkoord bereikt aan de Alderstafel over intensiever baangebruik Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1121 
|
 Redactie vlieghinder.nl 
me_vliegtuig_vliegveld_IMG_0633.jpg

Het FD (15-01-2015 - FD - Yteke de Jong) schrijft dat er geen akkoord werd bereikt aan de Alderstafel over intensiever baangebruik door Schiphol.

Schiphol en de omwonenden hebben afgelopen woensdag geen nieuwe afspraken gemaakt over de beoogde groei. Dit werd volgens het FD afgelopen donderdag bevestigt door staatssecretaris Wilma Mansveld van luchtvaart.

In het Aldersakkoord uit 2008 is afgesproken dat Schiphol mag groeien naar 510.000 vliegbewegingen. Schiphol heeft vaker dan 60 keer per dag vier banen nodig om deze groei te kunnen realiseren. Deze uitbreiding is nodig om meer capaciteit te realiseren in de piekuren.

'Ik heb vernomen dat het overleg nog verder gaat, omdat er nog losse einden zijn', aldus Mansveld. Over de oorzaak deed ze geen verdere mededelingen. Voorzitter Hans Alders zei afgelopen donderdag dat hij nog niet weet wanneer hij met een advies aan de minister komt.

Schiphol wil het draagvlak onder omwonenden niet verliezen. Mochten de partijen er niet uitkomen, dan zijn Mansveld en de Tweede Kamer aan zet, aldus het FD.


Reacties op dit bericht