Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Geding dreigt over veiligheid van Schiphol

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 773 
|
 NHD 
Geding dreigt over veiligheid van Schiphol Download het gehele artikel 'Geding dreigt over veiligheid van Schiphol'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door W. Zonneveld uit Castricum

Concentreren of spreiden, dat hebben we eerder gehoord.

Mijn aanbeveling: vlieg vooral over die gebieden waar "de vervuilers" (die moeten immers, zij het in natura, betalen) wonen, waarschijnlijk dus vooral over steden en andere dichtbewoonde gebieden. NB dit staat dus haaks op het huidige beleid, concentreren boven "dunbevolkte" (??!!!) gebieden.

Geplaatst door AN uit Amsterdam

Ik ben blij om te zien dat we in Millieudefensie een groepering hebben die zonder schroom bewindslieden voor de rechter sleept om nakoming van eerdere toezeggingen af te dwingen.

Het is natuurlijk wel schrijnend dat politici op deze wijze een halt toe geroepen moet worden.

Er is dus hoop.
Het eerdere proces tegen van Geel heeft al aangetoond dat ministers en staatssecretarissen niet zomaar (meer...) de wet meer naar hun hand kunnen zetten danwel compleet van tafel vegen.

Geplaatst door Rob E uit NULL

Van Geel mag dan geen rekenmodel hebben de verzekerings maaatschapijen hebben die modellen wel en ze gebruiken ze ook.
tot 2 jaar geleden was het index cijfer voor de regio 110 tot 115 (voor brand en stormschade) met ingang van dit jaar is de index verhoogt naar 139.
navraag bij de betreffende maatschapij resulteert in een "geen idee meneer hoe dat kan wij krijgen die getallen ook maar van het hoofdkantoor"
De verzekeringsmaatschapijen zien dus wel een dudelijke toename in risico en die risico stijging mag de burger betalen.

Bijkomstigheid; Als een vliegtuig neerstort op je huis cq schade veroorzaakt aan je huis of andere bezittingen welk gedekt zijn in je polis en er in de verste verte sprake zou zijn van terrorisme dan krijg je helemaal niets en dan zie je maar hoe je het oplost. (nwe clausule terroristen verzekeringen). Hetzelfde geld trouwens voor de ziektekosten.

Vliegtuigen die neerstorten is niet het probleem van Schiphol of van de Luchtverkeersleiding maar van al die die eronder wonen. Het gevaar is gegroeid? nee hoor......