Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Gebotste vliegtuigen stijgen gewoon op

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 559 
|
 telegraaf.nl 
Gebotste vliegtuigen stijgen gewoon op

BARCELONA -  Twee vliegtuigen die tijdens het taxiën op de luchthaven van Barcelona tegen elkaar botsten en daardoor fikse schade opliepen, zijn zonder controle gewoon de lucht in gegaan.
Hoewel de passagiers van het Ryanair toestel alarm sloegen, vlogen de piloten met een deuk in de vleugel gewoon naar Ibiza. De bemanningsleden van het andere toestel merkten niets van de botsing. Het toestel van American Airlines stak met een scheur in het hoogteroer de Atlantische Oceaan over. Dat schrijven diverse luchtvaartsites dinsdag.

Het botsincident vond vorig jaar plaats, maar kwam deze week pas naar buiten.

“Pure horror”, reageren specialisten. “Honderden passagiers zijn door het oog van de naald gekropen.”

“Een mirakel dat hier geen ongelukken zijn gebeurd”, reageert een ervaren vliegtuigtechnicus in Het Laatste Nieuws. “Een hoogteroer zorgt ervoor dat je kan stijgen of dalen. Als die scheur zich verder had doorgezet, brak allicht een stuk van het roer af en verloor het vliegtuig stabiliteit. De kans was dan groot dat het toestel crashte.’‘

De vliegtuigtechnicus laat ook weten dat het ‘deukje’ aan de vleugel van het Ryanair toestel niet ongevaarlijk was. ‘‘Als er water tussen het metaal en het composiet was gesijpeld en op grote hoogte bevroren, brak er mogelijk óók een stuk af.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Het gewin van geld is zo ver doorgedrongen in de sector, dat men blijkbaar zonder schaamte mensenlevens op het spel zet.

Ziekelijke ontwikkeling.