Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Garuda verbaasd over ophef over bijna-crash vliegtuigen boven Uitgeest

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1233 
|
 NHD 
Garuda verbaasd over ophef over bijna-crash vliegtuigen boven Uitgeest

UITGEEST - Vliegtuigmaatschappij Garuda Indonesia is verbaasd over de ophef over de bijna-crash tussen een toestel van die maatschappij met een vliegtuig van de KLM boven Uitgeest op 13 november.

General Manager van Garuda Indonesia voor Europa, Kokoh Ritonga, meldt aan deze krant dat het bedrijf met vertrouwen uitziet naar het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, dat is ingesteld naar het incident.

Ook meldt Ritonga dat de elektronische waarschuwingssystemen tegen dreigende vliegtuigbotsingen, die in de toestellen van Garuda en vrijwel alle andere maatschappijen zijn ingebouwd, niets hebben laten horen in de cockpit tijdens de bewuste landingsmanoeuvre op 13 november. ,,Wij verbazen ons dan ook over de berichtgeving over dit vermeende incident.’’ De vliegtuigen zijn veilig geland.

Uit een geluidsfragment van de radiocommunicatie tussen de verkeerstoren van Schiphol en de vliegtuigen van Garuda en KLM die op elkaar aanvlogen, blijkt dat het Garuda-vliegtuig door de luchtverkeersleider op een verkeerde hoogte is gezet. Ook lijkt het toestel naar de verkeerde landingsbaan gestuurd te zijn. Luchtverkeersleiding Nederland wil niet reageren op die geluidsopname, die op de website van deze krant staat.

Garuda Indonesia verstrekte deze krant de volgende persverklaring:

SCHIPHOL, 7 december 2012
In reactie op de berichtgeving over de vlucht van Garuda Indonesia op 13 november jongstleden wensen wij graag het volgende te melden.


Via verschillende media hebben wij kennis genomen van een schijnbaar ongewone situatie tijdens de landing van onze vlucht op 13 november 2012. Garuda Indonesia heeft hier echter geen enkele officiële melding van ontvangen. Noch via de Luchtverkeersleiding Schiphol, noch via veiligheidssystemen zoals TCAS en ATC. Wij verbazen ons dan ook over de berichtgeving over dit vermeende incident.


Wij wensen te onderstrepen dat het officiële beleid van Garuda Indonesia erop is gericht om tijdens haar vluchten de meest strikte veiligheidsreglementen en voorschriften zoals internationaal bepaald door ICAO en IATA te hanteren. Garuda Indonesia bezit één van de jongste vloten ter wereld en haar toestellen zijn uitgerust met de nieuwste veiligheidssystemen die onze passagiers een hoge kwaliteit van veiligheid en comfort bieden.


Garuda Indonesia ziet dan ook met vertrouwen uit naar de uitkomst van het onderzoek van de gevolgde procedures op 13 november. Dhr. Kokoh Ritonga, General Manager Garuda Indonesia voor Europa: De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is de enige nationale autoriteit, die uitgerust is met het mandaat om dit soort onderzoeken uit te voeren en wij zullen de OVV onze volledige medewerking verlenen.”

Beluister op de website van het NHD het gesprek tussen de verkeerstoren en de beide piloten

vindplaats


Een uitgebreide transcriptie van het NHD geluidsfragement vindt u op onze eigen website.
(Dit werkt alleen voor zeer recente browsers)


Reacties op dit bericht