Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Fopspeen

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 864 
|
 NHD 
Fopspeen

COMMENTAAR PVRC

Mevrouw Fekkes verwart feiten met meningen. Dat gebeurt nu eenmaal wanneer mensen meepraten over zaken waar ze geen verstand van hebben.

De voordracht van NLR betrof geen mening maar onderzoeksresultaten. Uit onderzoek van het Natuinaal Lucht en Ruimtevaartlaboratorium bleek dat de klachten uit Castricum niet tussen de oren zaten maar het gevolg waren van feiten.

De Heer Bijvoet trok die avond geen enkele conclusie. Wat die avond door de officiele instanties (VROM) werd aangetoond was dat het tot nu toe gebruikte berekenen van geluidoverlast de werkelijk veroorzaakte hinder mogelijk aanzienlijk onderschat.
Mevrouw LAP, luchtvaartcoordinator van het ministerie VROM liet zien dat je wanneer je afgaat op berekende gegevens niet begrijpt waar die klachten allemaal vandaan komen, maar dat het er, wanneer je meet ineens anders uit gaat zien. Haar conclusie: het is een probleem.
Dat vindt de commissie Eversdijk ook.
Gelukkig dat het luchtvaartlaboratorium liet zien dat het probleem wel eens in in de lucht kan zitten in plaats van tussen tussen de oren

Mevrouw Fekkes wordt wel wakker maar nog niet helemaal.

Download het gehele artikel 'Fopspeen'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Rob E uit NULL

Leuk dat het Platform Nederlandse Luchtvaart nu ook toegeeft dat het systeem van gemiddelde Db's dus ook eigenlijk niet werkt.

Geplaatst door gerard uit NULL

Kan wel zijn Joyce, maar ik lig 's nachts echt niet wakker van psychische problemen met vliegtuigen. De maat is voor mij echt vol als ik vrijwel iedere nacht meermalen gewekt wordt, of, erger, soms nauwelijks aan slaap toekom. En met mij velen!
Dat geluid en hinder geen één op één relatie met elkaar hebben is inmiddels wel duidelijk, maar het gaat te ver om de oplossing te vinden in andere dan geluidsbeperkende maatregelen. De menselijke maat is vol, de bekende druppel doet de emmer overlopen. De maat is zo vol dat geen enkel psychologisch hinderacceptatieplan daar tegen helpt! Gewoon dimmen die herrie dat werkt het beste!

Geplaatst door Jens uit Groningen

Laat men maar eerst eens goed gaan meten.
Dat is in al die jaren niet gebeurd.
O ja, het zou publieksvriendelijk zijn
als de metingen an sich toegankelijk zijn,wat nu ook niet het geval is.

Geplaatst door Jan uit Haarlem

Jens,

dat spreekt toch vanzelf voor iedereen met een gezond verstand. Kennelijk ontbreekt dat her en der.