Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Financiële topman KLM naar VNU

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 799 
|
 de Telegraaf 
Financiële topman KLM naar VNU

AMSTERDAM (ANP) - De financiële topman van KLM, Rob Ruijter, stapt over naar het informatieconcern VNU. Hij gaat daar dezelfde functie vervullen. VNU maakte zijn voorgenomen benoeming maandag bekend.

Ruijter (1951) volgt bij VNU Frans Cremers op, die acht jaar lang de financiële topman was. Het vertrek van Cremers was al eerder dit jaar aangekondigd.
Ruijter treedt per 1 december toe tot de raad van bestuur van VNU. Per 1 januari volgt zijn benoeming tot financiële topman (CFO). Ruijter ging in maart 2001 bij KLM werken als CFO. Hij was eerder werkzaam voor onder meer BP, Philips en Baan.
Volgens bestuursvoorzitter Leo van Wijk van KLM had Ruijter na de geslaagde fusie tussen de Nederlandse luchtvaartmaatschappij en Air France aangegeven zijn carrière buiten KLM te willen voortzetten.
Vooral aan het fusieproces heeft Ruijter een belangrijke bijdrage geleverd, aldus Van Wijk in een verklaring. “We respecteren zijn beslissing en zijn dankbaar voor zijn bijdrage in de recente uitdagende jaren”, aldus de KLM-topman.
KLM is niet van plan de plek van Ruijter in de raad van bestuur op te vullen. Voor de financiële zaken zal te zijner tijd een niet-bestuurslid worden benoemd. De resterende drie leden van dit orgaan verdelen de overige taken van Ruijter.
Als opvolger van Ruijter in het gezamenlijk managementteam van Air France-KLM zal Michel Wisbrun worden benoemd. Hij is momenteel de baas van KLM’s vrachtdivisie.


Reacties op dit bericht