Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Faillissement luchthaven Maastricht dreigt

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1517 
|
 transport online.nl 
Faillissement luchthaven Maastricht dreigt

MAASTRICHT(Novum) - Als provincie en rijk niet bijspringen gaat Maastricht Aachen Airport het komende jaar ten onder. De provincie wil wel bijdragen, maar de staat weigert, zegt directeur Jan Tindemans van de luchthaven tegen het Limburgs Dagblad. Gedeputeerde van economische zaken Twan Beurskens (VVD) zegt in de krant dat bij de provincie ‘alle alarmbellen’ rinkelen.

Door de economische crisis is het vrachtvervoer op de luchthaven met een kwart geslonken. Hierdoor heeft de luchthaven betalingsachterstanden. Een structurele oplossing moet er in het voorjaar van volgend jaar liggen. Om het tot die tijd te redden, heeft de luchthaven zijn aandeelhouders om financiële hulp gevraagd, maar die zitten door de crisis ook krap bij kas.

De provincie is volgens de directeur onder voorwaarden bereid een miljoen euro beschikbaar te stellen die eigenlijk bedoeld is voor investeringen op de luchthaven. Het jaarlijkse exploitatietekort is een tot drie miljoen euro. Tindemans noemt het ondenkbaar dat hij er niet met het rijk en de aandeelhouders uitkomt, ‘gezien het belang van de luchthaven voor de regio’.

Met een faillissement zouden alleen al op de luchthaven zeshonderd banen verloren gaan. Op basis van ingewijden schrijft de krant dat de luchthaven heeft gedreigd de stekker eruit te trekken als de provincie niet jaarlijks aan het exploitatietekort gaat bijdragen. Gedeputeerde Beurskens ontkent in de krant dat hem dat is gezegd.


Reacties op dit bericht