Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

FAA keurt accu Dreamliner goed

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 773 
|
 trouw.nl 
FAA keurt accu Dreamliner goed

De Amerikaanse toezichthouder voor de luchtvaartveiligheid FAA heeft de aanpassingen van Boeing aan de accu van de Dreamliner goedgekeurd. Het is een cruciale stap voor de vliegtuigfabrikant.

De 50 vliegtuigen van diverse luchtvaartmaatschappijen die sinds januari aan de grond staan kunnen nu waarschijnlijk weer gaan vliegen.

De luchtvaartautoriteiten buiten de VS moeten de aanpassingen nog goedkeuren, maar de verwachting is dat dit snel zal gebeuren nu de FAA dat heeft gedaan. Volgens Boeing staan wereldwijd teams klaar om te beginnen met het aanpassen van de accu’s. Dan is het volgens de vliegtuigfabrikant aan de luchtvaartmaatschappijen om te bepalen wanneer ze de Dreamliners weer inzetten.

De Boeing 787 Dreamliners staan sinds januari aan de grond na problemen met onder meer oververhitting van de accu’s. De affaire heeft de fabrikant tot nu toe zo’n 600 miljoen dollar gekost. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben aangekondigd een schadevergoeding te eisen. Eventuele vergoedingen komen nog bovenop dat verlies.


Reacties op dit bericht