Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Extra vluchten vanwege wind

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 844 
|
 Amstelveens Weekblad 2 mei 2012 
Extra vluchten vanwege wind Download het gehele artikel 'Extra vluchten vanwege wind'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton2 uit castricum

Volgens mij ligt het niet zo ingewikkeld. De polderbaan wordt inmiddels maximaal "volgevlogen", zodat, om de capaciteit verder te verhogen, de "oude" banen vanaf nu structureel (steeds meer) zullen worden ingezet. En dit gaat door tot alle banen maximaal worden ingezet/volgevlogen, alles ten dienste van maximale capaciteit voor de luchtvaart sector.

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Tja Ton2, Alles voor maximale capaciteit.Het huidige experimentele VVA stelsel werkt niet. Tijdens anderhalf jaar experimenteren doen zich op vele plaatsen uitermate vreemde zaken voor. Er zijn hier te Buitenveldert burgers die fotos maakten van startende vliegtuigen, met schitterend weer en nauwelijks wind. En niet 1 keer, maar vele dagen,en nog steeds Hoezo de B.baan de minst preferente baan? Ook was er geen beloofd juridisch advies van de onafhankelijk jurist/hoogleraar. De Eerste evaluatie van Gebruiksjaar 31-okt.2010 t/m okt. 2011 zou nog moeten worden afgerond. Onze conclusie: Het oude stelsel moet terug. Dit VVA is volstrekt oncontroleerbaar. Bovendien dient er nu eindelijk gemeten te worden, dat kan zeggen RIVM enTNO al sinds 2006. Inmiddels zijn de meetsystemen nog verder geprofessionaliseerd.(Vooral Luistervink van Geluidconsult, aan Nomos hebben we niets )Meten ter validatie van de berekeningen is ons devies.

Geplaatst door joop uit haarlem

Tja het blijft een feit: willens en wetens hebben ze de kluit belazerd in 2003, onder valse voorwendselen werd de Kolderbaan aangelegd!. Niemand zou last krijgen de Kolderbaan nu zitten honderdduizenden ongevraagd in de t-herrie! en ik kom ook regelmatig in Adam daar ervaar ik geluidsoverlast van vliegtuigen! van de Buitenvelderbaan. Maar ook in Haarlem-Noord en in Uitgeest en nog veel meer plaatsen!!! hebben last van onze z.g. milieu-polderebaan.

JA JAN er rouleert al van af 2003 een landkaartje van Nederland o.a. deze site waar op duidelijk te zien is er eigenlijk geen enkel dunbevolkt plekje in Nederland is! Dus kruip niet steeds in de slachtofferrol met jou Buitenvelderbaan! Want iedereen op deze site en in heel Nederland weten dat de geluidsoverlast steeds verschuift wordt! Hou maar op met je metingen , oud stelsel, VVA RIVOM het is allemaal een grote leugen.

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Joop, Met je 1e alinea ben ik het grondig eens De 2 alinea is ronduit beledigend. Ik ben er zeker de persoon niet naar in welke slachtofferrol dan ook te kruipen. Bovendien schrijf je : Je ervaardde ook herrie op de B.baan. Nou dan... Ik ben Vz SWAB en Secr BLRS . Lees svp het inmiddels veelgelezen en druk becommentarierde artikel ook over de Bbaan op deze site . Dan lees je mijn GENUANCEERDE verhaal. Groet Jan

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

En nu maar afwachten wat het KNMI onderzoek uiteindelijk zal opleveren. Wie wel eens met zeilers praat krijgt i.h.a. vergelijkbare waarnemingen waar het de richting en kracht van de wind in vergelijking met eerdere perioden betreft.

Intussen zal men bij de sector blij zijn dat directe geluidsmeting (technisch mogelijk!) altijd met alle middelen is voorkomen:

Met name in het buitengebied waar vliegverkeer voor de landing zeer laag in de beruchte "bochtstraaltechniek" naar de banen raast, geeft de vaak sterke wind veel meer geluidshinder dan in de, op basis van vliegtuigtypen, berekende theoretische hindermodellen wordt gesuggereerd. Hoe krijgen ze het voor elkaar?

Intussen sluiten de politiek & media de ogen en oren zodat de sector de grenzen steeds verder op kan rekken. Met een beloning voor "Rijkscommissaris" Alders (PvdA) die deze misleiding nu rond de regionale vliegvelden mag voortzetten.....

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

@cros op de helling: W.b. Dat knmi onderzoek is natuurlijk kolder. Ik belde met het KNMI. Een zeer serieuze man aan de telefroon: Ja inderdaad winter 2010 was er beslist meer wind. Maar of dat een trend is? "Meneer dat kan het KNMI niet zeggen, bij een keer een winderig einde jaar. Dat weten we pas na ca 10 jaar". Zelf dacht ik dat overigens ook al...