Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Extra maatregelen tegen ganzen rond Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 757 
|
 NU.NL 
Extra maatregelen tegen ganzen rond Schiphol

HAARLEM - Ganzen die binnen een straal van 10 kilometer van de start- en landingsbanen van Schiphol vliegen, mogen voortaan worden gevangen of afgeschoten. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben dat besloten, zo is dinsdag bekendgemaakt.

De maatregel geldt voorlopig alleen voor grauwe ganzen, die in grote groepen over de luchthaven vliegen en daarmee volgens de provincie een gevaar vormen voor het vliegverkeer.

 


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Symboliek van de gans:
reizen, ouderschap, ontwaken, sprookjes, vruchbaarheid, trouw, waakzaamheid. Brengers van goed nieuws, kennis! Alles en alles is met elkaar verbonden en als het een verstoord wordt dan raakt ook het ander uit balans. Goede ganzen, ik hoop dat jullie je noodlot ontlopen en niet kapot geschoten worden door datgene waar alles voor moet wijken! VLieg maar over mijn huis, het zal me als muziek in de oren klinken, jullie gegak! Dat is alleen maar natuurlijk en al het andere gevlieg is dodelijk!

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Lekker ganzen uitroeien. Schiphol creeert zijn eigen woestijn. De volgende stap is de melders van overlast 'verjagen', desnoods afschieten. Vlieg tuig. We schreeuwen al jaaaaaaaaaren om een structurele oplossing (NAAR ZEEEHEEE!!!) maar Den Haag blijft met druipend kwijl in de mondhoek doorsoezen.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Algemene informatie (Vogelbescherming Ned.)
Het is nu nauwelijks voorstelbaar dat de grauwe gans nog geen drie decennia geleden een zeer zeldzame broedvogel is geweest, die plaatselijk zelfs werd uitgezet om te voorkomen dat de soort uit Nederland zou verdwijnen. Inmiddels broeden er in Nederland meer dan 8.000 paren en vestigt de soort zich nog steeds op nieuwe plaatsen. De Oostvaardersplassen in Flevoland vormden de uitvalsbasis voor dit opmerkelijke herstel. Gedomesticeerde en weer verwilderde grauwe ganzen (een witte, een bruine en een gecombineerde variant) gaan als 'soepgans' door het leven en kunnen op de meest bizarre plaatsen aangetroffen worden, ook tussen wilde grauwe ganzen. Deze vogels zijn vaak minder schuw en vertonen een afwijkende poot- of snavelkleur of een verenkleed dat niet overeenkomt met de wilde grauwe gans.

Status: Broedvogel
Trek/stand/winter: Trekvogel en standvogel
Trend en aantal: Afgelopen dertig jaar is sprake geweest van een ware grauwe ganzenpopulatie-explosie. Het aantal is in korte tijd van slechts enkele paren toegenomen van amper 150 paar tot meer dan 8.500 paren.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

@Oberserver: uitstekend nieuws. Meer natuur naar de Randstad en nu meer luchtvaart eruit, naar zee dus.

Niet alleen vanwege de natuur maar als de trend daar is dat er meer en meer ganzen naar hier komen, wil je dan het risico lopen dat er net 1 gans te weinig wordt verjaagd om een ramp te voorkomen?

Geplaatst door Observer uit Nederland

Zo is het: Vanwege Bewoners met ernstige overlast, vanwege gebrek aan woningen, vanwege vervuiling van het water, vanwege vollopende infrastructuur, vanwege onze gevederde vriendjes, vanwege wat niet eigenljk?

Geplaatst door Ton uit NULL

Een gans ??? ....... pang !!! Dat was de gans.
Een omwonende ???........Een zooitje kerosine !!! Een flinke wolk fijnstof!!! Een CO2 deken !!! Een verstikkende walm uitlaatgassen !!! Hoestbui, hoestbui en nóg een hoestbui.
Het duurt wat langer, maar dát was een omwonende.

Geplaatst door Fiet uit NULL

Eerst de zwermen ganzen.
Dan de zwermen kievitten.
Dan de zwermen spreeuwen.
Dan de zwermen meeuwen.
Dan de zwermen omwonenden.
Hebben die stinkende aluminium vogels tenminste het rijk alleen.