Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Extra geluidsoverlast vliegtuigen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 665 
|
 Holland Centraal 
Extra geluidsoverlast vliegtuigen

Bewoners en bestuurders in de Duin- en Bollenstreek verwachten meer lawaai van vliegtuigen bij de nieuwe plannen over Schiphol.

Dat bleek tijdens een bijeenkomst in Oegstgeest. Hans Alders lichtte hier zijn rapport over de groei van de nationale luchthaven toe. De extra geluidsoverlast die ontstaat, zou moeten worden verdeeld over een groter gebied rond Schiphol. Hierdoor vliegen mogelijk meer toestellen over het gebied.

Zuid-Hollandse bestuurders zijn nauwelijks betrokken geweest bij het opstellen van het plan van Alders. Zij hopen meer gehoord te worden.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

'En de boer, hij ploegde voort.'
Daar doet de heer Alders me aan denken. Inplaats dat hij komt vertellen, dat de ramp van zojuist bewijst hoe gevaarlijk de situatie voor allen, die door het vliegverkeer worden getroffen is en dat een zo'n grote luchthaven onverantwoordelijk is, blijft hij doorploegen op het te zotte thema, de groei van Schiphol! Trouwens, al die gewichtige personen, die aan het woord komen i.v.m. de vliegramp, hoor ik daar niet over.

Geplaatst door Victor uit Krommenie

Els, die crash is iedereen na een week bijna al weer vergeten...en alles dendert weer vrolijk door...


Geplaatst door Els uit Castricum

Heb ik gemerkt, Victor. Beangstigend. Ik heb het sterke gevoel dat er nog meer klappen aankomen. Deze klap was niet voldoende om iedereen bij zinnen te brengen!
Het was de afgelopen dagen de waanzin ten top. Dag en nacht!

Geplaatst door Arno uit Lisse

Het is nu al niet te doen meer in de bollenstreek. De ene na de andere. Geluid komt boven de televisie uit. Dit sinds de sluiting van Vliegveld Valkenburg. Om 00:15 komt nog zo`n @#@% ding langs met een rot herrie zodat je hart 2x sneller van ergenis en fustratie gaat. Op zo`n manier worden we de stille doden. Ik ben niet tegen vliegen. Maar dit is niet normaal meer.

Geplaatst door Gerard uit NULL

Arno, welkom in het land van de gehinderden. Zo begon het bij ons in Noord Kennemerland ook. Het komt met stille trom en je houdt ze niet tegen. Het went nooit. 'stille doden'. Inderdaad.

Geplaatst door Arno uit Lisse

Het is te triest voor woorden Gerard. Dat welkom in het land van de gehinderden had ik liever niet gehad. Ik beseft sinds 2006 (sluiting van vliegveld valkenburg) wat jullie door hebben moeten staan al die tijd. Dat bijna constante lawaai sloopt een mens. Het is asociaal van deze regering om dit ons aan tedoen.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

1 correctie:

'regering' moet 'regeringen' zijn en dan met name de tak van Verkeer en Waterstaat en van VROM want die kunnen je voorrekenen dat je helemaal geen overlast hebt en dat het zich allemaal slechts in je hoofd afspeelt.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Ik dacht dat we 1 regering hadden, die gemanupuleerd wordt door V en W,
VROM kunnen we beter opdoeken, die lopen w.b.schiphol als schoothondjes achter V en W aan, of laten zich gewoon overruhlen door Eurlings en co. Als Min Eurlings in een A.O. 2 uur het woord voert, mag min. Cramer 5 minuten ook nog iets interessants (?) zeggen.

De laatste hoge ambtenaar bij Vrom, die nog enige know how had op luchtvaartgebied, is recent vertrokken.