Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Extra geluidshinder ook bij gebruik één startbaan

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 536 
|
 Haarlems Dagblad 
Extra geluidshinder ook bij gebruik één startbaan Download het gehele artikel 'Extra geluidshinder ook bij gebruik één startbaan'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Olav uit NULL

Blij dit te lezen:
Ook hier was dit te constateren. Ook bij niet gelijktijdig starten vliegen nogal eens opstijgende toestellen lawaaiig over Castricum (niet vergelijkbaar met wat Spaarndam of Velsen en omstreken tot in Santpoort vaak horen), nodeloos, omdat maar een baan wordt gebruikt.
Wat Wenting antwoordt is weer typisch: ze zegt dat het niet anders kan en dus dat het minder goed gaat dan zou moeten en tegelijk zegt ze dat het weer beter gaat want toestellen komen eerder terug op de oude route. Het IKB kent zijn zaken beter: Er is nog nooit zo vaak en zo veel buiten de officiele vliegbanen gestart als de laatste maand. Het fanomosbeeld tussen Zee en Zaan ziet er tegenwoordig vaak chaotisch uit.
Ik denk dat ze alle aandacht nodig hebben om onder de grote druk van capaciteit genereren nog veilig te blijven en dat de rest maar moet wijken. Een veeg teken want dat is vragen om ongelukken.
Het is ook een zaak van de ene hand (de ene toren) weet niet meer wat de andere hand (de andere toren) doet. Dat bij parallelle banen! Is er een vliegveld ter wereld waar ze ook zoiets hebben bedacht?
Ik ben benieuwd wat de inspectie daar van zegt!

Geplaatst door Geert-Jan uit Driehuis

Schandalig die gescheiden verkeerstorens: Ik vergelijk dat met de scheepvaart. Daar is het heel wat beter geregeld. Als ik een kusthaven binnenloop wordt ik ook niet door en andere 'toren' binnengeleid dan de andere schepen bij mij in de buurt. Stel je voor dat dit gebeurt in de mist. Ik zou die haven niet meer binnen durven te lopen.
Ik vraag mij af wat Menno Baksteen hiervan vindt

Geplaatst door Gerard uit NULL

Menno zei ooit: "Een piloot speelt toch niet met zijn leven, hij gaat alleen maar de lucht in als het veilig is' Uitspraak van vlak na de Bijlmerramp. De inzichten van de man zijn nog geen spat veranderd, dus hij zal wel iets vergelijkbaars zeggen. Ik ben dus NIET benieuwd naar zijn domme uitspraken.