Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Euro-Parking mag geen parkeerplaatsen bij Eindhoven Airport aanbieden (update)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1224 
|
 omroep brabant.nl 
Euro-Parking mag geen parkeerplaatsen bij Eindhoven Airport aanbieden (update)

EINDHOVEN - Euro-Parking mag definitief geen parkeerplaatsen aanbieden bij Eindhoven Airport. Dat heeft de Raad van State bepaald.
De gemeente Eindhoven strijdt al lang tegen bedrijven die parkeerplaatsen aanbieden in de buurt van het vliegveld. Dat gebeurt vaak op bestaande terreinen bij bedrijven. Die bedrijven lijden onder de crisis en hun parkeerterreinen staan vaak helemaal of gedeeltelijk leeg.

Concurrentie
Eindhoven wil die voorzieningen niet omdat die zouden concurreren met de eigen parkeerterreinen van de gemeente en Eindhoven Airport.

Er zijn het afgelopen jaar meerdere rechtszaken tegen de gemeente gevoerd. Euro-Parking ging door tot de Raad van State, maar verloor woensdag uiteindelijk. Het bedrijf was al gestopt met het aanbieden van parkeerplaatsen.

Er is wel een uitzondering:  http://www.ed.nl/regio/eindhoven/gemeente-eindhoven-wint-en-verliest-in-parkeerstrijd-airport-1.4095503


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Op zich geen onderwerp dat iets te maken heeft met vlieghinder, maar geeft wederom wel een aardig beeld van de bedrijfstak en haar macht(smisbruik). Want hoe zit het ook al weer met de vrije marktwerking.

Geplaatst door Kika uit A,dam

Inderdaad alweer het bewijs van terreur door de vliegsector en overheid!!

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

Over PARKEERGARAGES gesproken:

Metropoolgekte alom?

Amsterdam pompt 50 miljoen euro in een "topinstituut" dat gaat samenwerken met de Amerikaanse MIT universiteit en bedrijven als de Schiphol Group en Shell. Tegelijkertijd staan nieuwe, megaparkeergarages in de planning, is de bewaking van al bestaande parkeergarages wegbezuinigd en verplaatst de straatcriminaliteit zich naar deze ondergrondse spelonken.

In het Provinciehuis lijkt deze Metropoolgekte compleet met projecten als SMASH! en MAAK PLAATS! waarbij, buiten gemeentebesturen om, via extra infrastructuur, enorme verstedelijking wordt nagestreefd. Dit alles hangt dan weer samen met de door de luchtvaartsector aangejaagde operatie DELTAMETROPOOL die is ingezet om het verzorgingsgebied van de Luchthaven en z'n sattelieten sterk te vergroten. Hoofdddoel is daarbij de realisatie van een bestuursvorm die neerkomt op het leggen van de besluitvorming bij Zelfstandige Bestuurs- en uitvoerings Organisaties, de ZBO's en wel in nauwe samenwerking met het (multinationale) bedrijfsleven. (zie o.a.: www.deltametropool.nl en www.metropoolregioamsterdam.nl ).

Dit alles lijkt nog niet tot PVRC en BLRS te zijn doorgedrongen maar hangt wel degelijk samen met de bewonersbelangen die steeds meer in het geding komen.

Misschien een idee om dit in de komende ledenvergadering van PVRC aan de orde te stellen?