Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eurlings wil vliegtickets goedkoper maken

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1283 
|
 Novum 
Eurlings wil vliegtickets goedkoper maken

(Novum) - Minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) wil vliegtickets goedkoper maken, door de lasten voor vluchten vanaf Schiphol te verlichten. Hij sluit volgens zijn woordvoerder niet uit dat de vliegtaks wordt aangepast. “Maar als er een andere manier is om de ticketprijzen op hetzelfde niveau als in het buitenland te krijgen, heeft dat onze voorkeur.”

De maatregel wordt genomen omdat het aantal passagiers dat vanaf Schiphol vliegt de laatste maanden harder is gekelderd dan bij concurrerende luchthavens. Een woordvoerder van Schiphol zegt dat het vliegveld door de recessie en de vliegtaks dubbel wordt getroffen.

Een werkgroep met ambtenaren van verschillende ministeries gaat na hoe de kosten kunnen worden gedrukt. Afschaffing van de vliegtaks lijkt niet het meest voor de hand liggend. Vooral bij de veiligheidstoeslagen zou ruimte zijn om deze goedkoper te maken. Schiphol is nu de op één na duurste luchthaven van Europa.

Schiphol en belangenvereniging Barin, die luchtvaartmaatschappijen op Schiphol vertegenwoordigt, reageren opgelucht dat actie wordt ondernomen. “We hopen toch sterk dat de vliegtaks wordt aangepakt, dan hebben we in ieder geval weer een eerlijk speelveld”, zegt een woordvoerder van Schiphol.

Barin noemt de maatregelen ‘broodnodig’. “Wij wijzen er al geruime tijd op dat de prijzen op Schiphol door de vele toeslagen excessief stijgen.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

"(...)door de lasten voor vluchten vanaf Schiphol te verlichten."


Schiphol peperduur


Camiel is al net zo pril als zijn illustere voorgangster: geen enkel economisch nog infrastructureel inzicht en volstrekt afhankelijk van dezelfde set adviseurs die direct belang hebben bij specifieke geldstromen, ten koste van de samenleving.

Uitermate triest, de staat van dit land.

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

Gelukkig had Paul Tang(pvda) in het NOS radio 1 journaal zijn weerwoord:
"Als de heer Eurlings dat (Afschaf Vliegtax) doet,komt hij de pvda nog tegen"

"Dat zou het paard achter de wagen spannen zijn. We moeten duurzamer opereren"