Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eurlings staat pal achter reservering tweede Kaagbaan

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1145 
|
 Haarlems Dagblad 
Eurlings staat pal achter reservering tweede Kaagbaan

SCHIPHOL - Minister Eurlings van verkeer en waterstaat staat nog steeds pal achter de grondreservering voor een tweede Kaagbaan voor Schiphol. Daarmee reageert hij op de schadeclaim van ruim één miljard euro waarmee bedrijven, ontwikkelaars en beleggers van het bedrijvenpark Schiphol-Rijk komen.

,,We gaan de schadeclaim zeer zorgvuldig bekijken’‘, kondigde minister Eurlings maandagavond tijdens het Schipholdiner aan. ,,Maar, dit soort beslissingen over de groei van de luchtvaart is van nationaal belang. Ik sta daarvoor en dan moet je de mogelijkheden voor zo’n nieuwe baan niet dichtgooien’‘, meende de minister. Eerder dit jaar kondigde hij al aan met een Algemene Maatregel van Bestuur de reservering af te dwingen.

,,Het is ook niet zo dat we niets toestaan in dit gebied. Niet voor niets keuren we de boerenlandvariant goed waarmee de N201 wordt omgelegd door het gebied heen waar de nieuwe baan is gereserveerd.’’


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Vannacht weer eens wáánzinnig gedroomd.
Ik droomde dat ik bij zee stond, omdat ik een dringende oproep gehoord had, van de een of andere boot.
Het klonk als een, 'S.O.S.'
Toen ik beter luisterde hoorde ik 'Save Our Schiphol.'
'Gut', dacht ik, 'daar moet kennelijk hulp geboden worden, er is grote nood!' Dus ik met een visserslijntje naar zee want misschien kon ik het schip uit het water op de een of andere manier trekken.
Bij zee keek ik eens goed en ik zag toen op het schip met grote letters staan: 'DSB.' Ik richtte mijn verrekijker en ja daar stond:
'De Schiphol Boot.' 'Ga die nou ook al verzuipen?' dacht ik even. Aan het roer stond een man woest te draaien aan het grote wiel en hij riep door de harde wind: 'de Kaachbaan moet er komen, het is pompen of verzuipen.' Weet je, dat ik daar niets van begreep? De boot zonk en de man aan het grote wiel kon nog nèt gered worden in een reddingsbootje. Ik wierp hem mijn visserstouw toe om hem op het droge te brengen. Wat kan een mens toch vreemd dromen!

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

SCHIPHOL - Minister Eurlings van verkeer en waterstaat staat nog steeds pal achter de grondreservering voor een tweede Kaagbaan voor Schiphol.

Schoothondje Eurlings staat echter niet in voor al die gedupeerden die de Moloch Schiphol al reeds naar de kelder heeft gejaagd en dat nog steeds blijft doen........Eurlings : het is de hoogste tijd dat u een enkeltje Verwegistan neemt !