Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eurlings rommelt met norm

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 935 
|
 Uithoornse Courant 
Eurlings rommelt met norm

SCHIPHOL – De bewonersdelegatie die aan de zogeheten Alderstafel meepraat over de toekomst van Schiphol, vreest voor het oprekken van de normen voor vliegtuiglawaai. 
In de jaren negentig is voor het banenstelsel van na de voltooiing van de Polderbaan afgesproken dat maximaal tienduizend woningen 35 Kosteneenheden (Ke) of meer vliegtuiglawaai zouden mogen ondervinden. Sinds de vaststelling van die norm zijn er in het 35 Ke gebied woningen bijgebouwd. Een correctie van de norm is daarom op zijn plaats vindt de bewonersdelegatie. Maar de delegatie is het er niet mee eens dat verkeersminister Eurlings er nog een aantal woningen ‘bij rommelt’.
De bewoners verwijzen naar het Milieu en Natuur Planbureau, dat op een toename van duizend woningen uitkomt, oftewel een totaal van 11 duizend. Volgens de bewoners is hierbij sprake van gelijkwaardigheid. Minister Eurlings komt daarentegen uit op 12.300 woningen.
,,Dat betekent dat ongeveer 35 duizend extra vluchten mogelijk worden,” zegt Jan Griese van de gezamenlijke bewonersplatforms. ,,Dat zou betekenen dat er twintigduizend extra ernstig gehinderden bij komen.”
De Tweede Kamer vroeg de minister om een second opinion. Zodra de uitkomsten er zijn gaat de Tweede Kamer hierover vergaderen. ,,Wij roepen bewoners op om kamerleden te mailen opdat zij de regering eraan houden de ooit afgesproken criteria te respecteren,” zegt Griese. 


Reacties op dit bericht