Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eurlings: meer opties vliegveld Twente in beeld

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1312 
|
 Volkskrant/ANP 
Eurlings: meer opties vliegveld Twente in beeld

DEN HAAG - Alternatieven voor een permanente openstelling van vliegveld Twente blijven in beeld. Die verzekering gaf minister Camiel Eurlings (Verkeer) donderdag aan de Tweede Kamer.

Desondanks moet het kabinet volgens hem ‘met extra energie’ aan de slag met het uitzoeken van de mogelijkheden voor de permanente openstelling. In juni volgend jaar moeten Rijk en regio een definitieve keuze maken over de toekomst van de voormalige militaire luchthaven.

Onlangs besloot het kabinet te stoppen met een zoektocht naar een tijdelijke exploitant en zich te richten op een permanente openstelling. Er wordt al gesproken met potentiële kandidaten voor de exploitatie.

Een groot deel van de Kamer, waaronder coalitiepartijen PvdA en ChristenUnie, vinden dat omwonenden en betrokkenen in de regio daarmee buitenspel zijn gezet. Er is een alternatief waarin het terrein geen luchthaven meer is.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Observer uit Nederland

Arme Twentenaren!

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Over niet al te lange tijd kan in Twente en omstreken, ook de vraag gesteld worden of Schiphol (i.d.g. vliegveld Twente) moet kunnen groeien...........Dat werdt aan deze zijde van het landje ook gedaan d.m.v. een stikker-actie........met opschrift: geef Schiphol ruim baan! Dat wordt, zo als we inmiddels dagelijks ondervinden, door de regering der Nederlandse Staat bv. geen strobreed in de weg gelegd.

De stikkers die ik tegen kwam, verwijderde ik meteen. Dat dat niet geholpen heeft, tja.........helaas zijn er dan keiharde acties nodig om het monsterlijke Schiphol 5 meter onder water te doen laten verdwijnen.

Geplaatst door Victor uit Krommenie

Acties zoals in Thailand?....luchthaven bezetten..