Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Eurlings definitief de nieuwe topman KLM

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 618 
|
 Haarlems Dagblad 
Eurlings definitief de nieuwe topman KLM

SCHIPHOL - Camiel Eurlings wordt definitief de nieuwe topman van KLM. Hij volgt niet aan het eind van het jaar, maar al op 1 juli Peter Hartman op.

Dit besluit is woensdag genomen door de Raad van Commissarissen van KLM.

Oud CDA-verkeersminister Eurlings trad op 1 juli 2011 toe tot de directie van KLM en is sindsdien verantwoordelijk voor de vrachttak van KLM (inclusief Martinair) en Air France. In de nabije toekomst wordt topfuncties bij KLM en Air France nog meer in elkaar geschoven.

Eurlings volgt Peter Hartman op die deze functie sinds 1 april 2007 bekleedt. De statutaire directie van KLM bestaat daarmee per 1 juli, naast Camiel Eurlings, uit Pieter Elbers en Erik Varwijk. ,,De Raad heeft unaniem ingestemd met de benoeming van Camiel Eurlings en heeft het volste vertrouwen uitgesproken in hem en het directieteam dat onder zijn leiding vanaf 1 juli KLM gaat leiden’‘, aldus Kees Storm, voorzitter Raad van Commissarissen

Hartman blijft tot zijn pensioendatum van 1 januari 2014 in dienst bij KLM. Hij houdt ook daarna zitting in de Air France KLM Board of Directors en zal in deze hoedanigheid nauw betrokken blijven bij de ontwikkelingen.


Reacties op dit bericht