Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eurlings blijft niet beschikbaar voor CDA: ‘Ik heb mijn hart gevolgd’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 885 
|
 volkskrant.nl 
Eurlings blijft niet beschikbaar voor CDA: ‘Ik heb mijn hart gevolgd’

Thomas van der Kolk

‘Ik heb mijn hart gevolgd, en daar heb ik geen seconde spijt van.’ Dat heeft oud-CDA-minister Camiel Eurlings vanavond gezegd in EenVandaag. Hij blijft bij zijn standpunt dat hij niet terugkeert in de politiek.

Eurlings was van 2007 tot 2010   Minister van Verkeer en Waterstaat. Anderhalf jaar geleden trad hij terug, en sinds een jaar is hij directeur van de vrachtdivisie van KLM.

Verdomd moeilijk
De keuze om voor het bedrijfsleven te gaan werken, noemt hij ‘verdomd moeilijk’. Maar hij heeft er geen spijt van: de ‘incidentenpolitiek’ mist hij geen seconde. Eurlings verliet de politiek omdat hij meer tijd aan zijn privéleven wil geven en een gezin wilde stichten.

Hij wordt nog altijd vaak genoemd als de man die de kar moet gaan trekken bij het in zwaar weer verkerende CDA, maar Eurlings herhaalde zijn al eerder verkondigde standpunt dat hij niet van plan is om terug te keren in de politiek, ondanks het feit dat hij inmiddels weer vrijgezel is.

Belangenverstrengeling
Toen bekend werd dat Eurlings voor KLM ging werken, werd hij ervan beschuldigd de schijn van belangenverstrengeling te wekken, omdat hij als minister kritisch moest zijn op bedrijven als KLM. Eurlings verwerpt die beschuldiging verre van zich. ‘Ik heb lang gewacht met het nemen van het besluit. Het zou toch gek zijn om je hart niet te volgen omdat anderen onzin over je verkopen?’

EenVandaag sprak Eurlings in Kenia, waar hij onlangs een nieuw model presenteerde voor het vervoeren van vracht. Het was het eerste interview dat de oud-minister sinds zijn vertrek uit de politiek heeft gegeven.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton2 uit castricum

ik denk eerder: "Ik heb mijn portemonnee gevolgd, en daar heb ik geen moment spijt van ........."

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

En Ton2 Ik denk dat het CDA blij moet zijn, dat hij die kar niet gaat trekken. Maar Eurlings zei ook iets als: Zeg nooit nooit