Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Eurlings: Duurzaam Schiphol niet automatisch groter Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 622 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Eurlings: Duurzaam Schiphol niet automatisch groter Schiphol

DEN HAAG - De Nederlandse minister Camiel Eurlings (Verkeer) staat positief tegenover de voorstellen om Schiphol te ontwikkelen tot de meest innovatieve en duurzame luchthaven ter wereld. Hij koppelt het plan echter niet automatisch aan een verdere groei van de luchthaven. Dat schrijft Eurlings dinsdag (27 november) in een brief aan de Tweede Kamer.

“Over de groei van Schiphol wordt besloten in samenhang met maatregelen voor hinderbeperking en verbetering van de leefbaarheid”, benadrukt Eurlings. “Over dit onderwerp vinden op dit moment de gesprekken plaats aan de Alderstafel.”

Het ‘Deltaplan Schiphol’, zoals de plannen wel worden aangeduid, is opgesteld door Schiphol, KLM en LVNL in samenwerking met NLR, TU Delft en TNO. Het plan behelst voorstellen over een breed scala aan onderwerpen. Zo moet de bereikbaarheid van Schiphol verbeteren, de milieulast worden teruggedrongen en de C02-uitsoot verminderen. Ook het ontwerpen van een milieuvriendelijk vliegtuig behoort tot de plannen.

“Ik heb mijn waardering voor dit plan aan de opstellers overgebracht maar daarbij wel aangegeven dat ik het plan primair beschouw als een plan dat onder verantwoordelijkheid van de sector en kennisinstellingen valt”, aldus Eurlings.

Antigeluid
De minister heeft de indieners van het Deltaplan Schiphol gevraagd de voorstellen nader uit te werken en te laten weten als ze een actieve betrokkenheid van de overheid nodig achten. De uitgewerkte voorstellen moeten volgens Eurlings binnen bestaande onderzoeksstructuren worden ondergebracht. “Het is duidelijk niet mijn bedoeling hiervoor nieuwe structuren te creëren”, benadrukt de minister.

Eurlings heeft met de indieners van het plan afgesproken dat hij jaarlijks over de voortgang van het Deltaplan geïnformeerd wordt. Verder is hij bereid het voorstel over het gebruik van antigeluid ter vermindering van de geluidsoverlast “eventueel financieel te ondersteunen.” Het voorstel over zogeheten Frontports wil hij betrekken bij de plannen van NS.

Aan Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft Eurlings gevraagd om operationele ontwikkelingen op het gebied van Air Traffic Management te versnellen. Hierdoor moet in de toekomst de capaciteit verder omhoog, terwijl de hinder en emissies gereduceerd kunnen worden.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

“Over de groei van Schiphol wordt besloten in samenhang met maatregelen voor hinderbeperking en verbetering van de leefbaarheid”, benadrukt Eurlings. “Over dit onderwerp vinden op dit moment de gesprekken plaats aan de Alderstafel.”

Fake ! Fake ! Fake ! Zodra er persoonlijke en/of economische belangen in het geding komen, weet Den Haag niet hoe snel zij alles weer in het voordeel van de luchtvaartmaffia moet doen uitkomen!

Ik vertrouw die hele sector voor geen goud meer! Nog steeds onder vinden wij enkel en alleen de lasten en geen enkele lust van al die vliegbewegingen boven onze hoofd!

Geplaatst door JHGriese uit Amstelveen

Hij koppelt het plan echter niet automatisch aan een verdere groei van de luchthaven. Dat zullen we dan zien....

Geplaatst door Rose uit Randstad

**Verder is hij bereid het voorstel over het gebruik van antigeluid ter vermindering van de geluidsoverlast “eventueel financieel te ondersteunen.”**

De belastingbetaler draait dus óók nog eens op voor de financering van die kul-plannen van de luchtvaartsector.

En natúúrlijk gaat de minister akkoord met de groeiplannen. Is het niet 'automatisch' dan wel op basis van wéér een onnavolgbaar rapport.


Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Over dat antigeluid: in het HD van vandaag staat geschreven dat dit exclusief voor het geluid in Hoofddorp is bedoeld. Dit slechts terzijde.

Overigens is de uitspraak van Eurlings zoals je die verwacht. Het zou veel beter zijn geweest als de kop de tekst "Duurzaam Schiphol automatisch kleiner Schiphol" was geweest. Conclusie moet zijn dat ook dit weer een dooie mus is. En de kamercommissie (waarvan er precies 1 in Diemen woont en 1 in Haarlem en de rest minstens 100 km of meer van SPL af) tukt verder.