Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

‘Ernstige vrees voor verstoring herdenking Schiphol’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 668 
|
 Haarlems Dagblad 
‘Ernstige vrees voor verstoring herdenking Schiphol’

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee en de politie Kennemerland zijn zaterdag extra waakzaam, omdat diverse groeperingen hebben aangekondigd demonstraties te zullen houden tijdens de herdenking van de vliegtuigcrash op Schiphol.

De gemeente Haarlemmermeer heeft uit ‘ernstige vrees voor verstoring van de openbare orde’ intussen een noodverordening uitgevaardigd. Daarmee wordt de directe omgeving van de plek waar de herdenking wordt gehouden verboden terrein voor mensen die zich daar hinderlijk op willen houden.

De marechaussee en de politie Kennemerland houden extra mensen achter de hand. Het gaat onder anderen om een peloton ME en een sectie van een arrestatie-eenheid.

Een woordvoerder van de marechaussee wil niet zeggen welke groeperingen demonstraties willen houden. Het zou kunnen gaan om betogers die het oneens zijn met de bevindingen van de Onderzoeksraad voor veiligheid. Die raad concludeerde eerder deze week dat de crash van het Turkish Airlines-toestel mede het gevolg is geweest van onachtzaamheid van de piloten.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Misschien wordt er ook in onze richting gedacht. Aan het "felle' Castricum dus.
Maar nee, ik ga er niet staan met mijn vlag halfstok maar ik heb wel al een eerste Politieke partij aangeschreven, om te vragen hoe zij over het Schiphol van nu denken. En daarbij de situatie nog eens verteld hoe het voor de omwonenden is. Misschien een idee voor anderen om dat ook te doen?

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Ik ken de antwoorden van alle partijen al Els.

"Schiphol is erg belangrijk voor de economie. Partij XYZ beseft dat er een balans dient te zijn tussen economie en welzijn. Met vriendelijke groet, voorlichter zus en zo van partij XYZ."

Sterkte.