Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ergenis over groei Zestienhoven (Vliegveld Rotterdam The Hague Airport)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 2328 
|
 deweek krant.nl 
Ergenis over groei Zestienhoven (Vliegveld Rotterdam The Hague Airport)

Door: Gerrit Van Loon

ROTTERDAM - Vliegveld Rotterdam The Hague Airport breidt het aantal vluchten uit om van één miljoen naar vijf miljoen te vervoeren passagiers te groeien. Tot ergernis van de omwonenden: “Onbetamelijk.”

In deze weken vliegen veel mensen vanaf Rotterdam The Hague Airport (RTHA) naar zonnige oorden als Mallorca, Alicante, Kos of Tenerife. De uitbreiding van de vluchten vanaf het voormalige Zestienhoven zet kwaad bloed bij vereniging Bewonersgroep Tegen Vliegtuigoverlast (BTV), dat de geluidsoverlast vooral zomers onbetamelijk vindt.

De bewonersgroep roept omwonenden op om toch vooral lid te worden van de BTV. Secretaris Henk Teunisse: “Voor de goede orde: wij zijn niet tegen het vliegveld, wel tegen de vliegtuigoverlast. Meer vluchten zorgen voor meer geluidsoverlast en slaapverstoring. Wij strijden voor een goede balans tussen de economie van het vliegveld en het vermijden van overlast voor omwonenden. We roepen bewoners mee te strijden door lid te worden van BTV.”

Volgens woordvoerder Désirée Breedveld van Rotterdam The Hague Airport blijkt uit alle metingen van de DCMR dat bij meer vluchten de overlastklachten dalen. “Wij staan open voor gesprekken met bewoners. Als de BTV het nodig vindt om via een advertentie bewoners op te roepen samen ten strijde te trekken tegen een vliegveld, dan hebben ze daar kennelijk goed over nagedacht.”


Reacties op dit bericht