Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eén vliegtuig per uur op Twente

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1250 
|
 nos.nl 
Eén vliegtuig per uur op Twente

Enschede krijgt vanaf 2016 te maken met één vliegtuig per uur op het nieuwe vliegveld Twente Airport. Dat is de verwachting van het consortium dat vandaag de handtekeningen zet voor de ontwikkeling van de luchthaven.

Jaarlijks zouden dan 930.000 passagiers worden vervoerd. Er zijn acht vliegroutes van en naar de luchthaven. Volgens de berekeningen die het consortium heeft laten maken, zullen de inwoners van Zuid-Hengelo, Zuid-Oldenzaal en De Lutte het meest gaan merken van de extra vliegbewegingen in de regio. Wel is de inschatting dat de geluidsoverlast minder zal zijn dan vóór 2008.

Het nieuwe vliegveld komt op de plek waar tot 2008 een militair vliegveld was gevestigd. Het consortium bestaat uit investeerder Reggeborgh en exploitant Aviapartner. Ook de overheid betaalt mee.

De partijen willen in 2015 gaan bouwen, zodat Twente Airport in 2016 open kan.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Gaat u maar gerust slapen. Het valt allemaal wel mee. Maar let op alle ellende begint veelal in het klein.

Geplaatst door nonflying dutchman uit hengelo

Hier begint de misleiding al: 1 vliegtuig per uur is een gemiddelde. De realiteit is dat er piekuren zijn, vooral in de zomer, en vooral 'smorgensvroeg (vanaf 6 uur) en savonds laat. Ik weet het, het is niets in vergelijking met Schiphol, maar de tukkers onderschatten de impact die het vliegveld zal hebben

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Hum, eens even rekenen: 1 vliegtuig per uur zijn er 24 per etmaal en dus 8.760 per jaar. Dat is een bezetting per toestel van ruim 100 passagiers. Maar...... zijn er 8.760 vliegbewegingen per jaar of vliegtuigen? Een vliegbeweging is een landing plus een start! Dat zijn dan dus ruim 17.000 vliegtuigen.. En die passagiers, hoe zit dat eigenlijk? Vertrekken er zoveel of komen er zoveel aan? Rekentrucs die vooral dienen om te verhullen, rond Schiphol doet men al vele jaren niet anders. Twente, welterusten! Nu het nog kan!

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

Beste Boeing,

Er heerst helaas een hardnekkig misverstand rond de term vliegbeweging.
Voor de leefomgeving is het erg ongunstig om het fabeltje, door een lokale journalist en ingefluisterd door LVNL? in de wereld gebracht, dat dit een start plus landing betreft, te geloven.

Zowel een start als een landing telt als vliegbeweging, anders zou de maximering voor Schiphol in het Aldersakkoord van 510.000 vluchtbewegingen maar liefst 2x zoveel vliegverkeer kunnen betekenen?

Overigens loopt de luchthaven bij de huidige 470.000 al tegen de grenzen aan, een cap op de vliegbewegingen lijkt dus onontkoombaar.
Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

OK, ik wil best naar de toekomst kijken en zie dan weinig heil in een groei van Schiphol en zijn satellieten overal en nergens in het land. Het ene vliegtuig is het andere niet, aantallen zijn dus minder relevant. De relevantie zit in de vervuiling die vliegtuigen ook op kruishoogte veroorzaken en de herrie die ze, ook op grotere afstand en hoogte, produceren. Het verraderlijkst is dat geluid ook schadelijk is als je het zelf niet ervaart. Een sluipmoordenaar dus. Tja, goede toekomst daar in Twente!

Geplaatst door j h griese uit Amstelveen

Bij Bas cijfers voor baangebruik zijn een start en een landing 2 vliegtuigbewegingen.