Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Emirates niet van Schiphol naar VS

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1003 
|
 almere vandaag.nl 
Emirates niet van Schiphol naar VS

SCHIPHOL - De verbinding Schiphol naar Dubai is zo succesvol, dat Emirates vanaf 4 december een tweede dagelijkse vlucht gaat uitvoeren. Daar blijft het voorlopig bij. Er zijn geen plannen om vanaf Schiphol ook naar Noord-Amerika te vliegen.

Emirates haalt vanuit heel Europa passagiers op en laat die in Dubai overstappen op andere vluchten. Het hubmodel dat KLM heeft uitgevonden. Maar onlangs week Emirates van dat model af door een lijn te openen van Milaan naar New York. De concurrentie was weer in rep en roer. Emirates vliegt formeel met een A380 van Dubai naar New York met Milaan als tussenstop.

De grote vraag is of dit het begin van een nieuwe trend is. Dat Emirates straks ook vanaf Schiphol rechtstreeks naar bij voorbeeld New York vliegt? Het antwoord uit Dubai is ontkennend. Milaan is vooralsnog een uitzondering omdat het bedrijf daar een gat in de markt zag: in Noord-Italië was een gebrek aan directe vluchten op de VS. Op Schiphol hebben KLM en Delta een zeer sterke positie op deze routes. Emirates wil wel meer op Amerika vliegen, maar dan vanaf Dubai.


Reacties op dit bericht