Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Emirates biedt piloten een alternatief

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 939 
|
 haarlemsdagblad.nl 
Emirates biedt piloten een alternatief

SCHIPHOL - Voor de KLM is het de grootste nachtmerrie, maar voor veel piloten een alternatief: de snelle groei van Emirates. In Nederland zoekt de maatschappij uit Dubai weer piloten.

Op de vlucht naar Nederland werken al Nederlandse stewardessen. In februari werd een wervingsdag in Amsterdam gehouden om technisch personeel aan te trekken voor de werkplaatsen in Dubai. Op 21 maart wordt voor de tweede keer een wervingsdag voor piloten gehouden in het Sheraton Hotel op Schiphol.

,,Voor de honderden werklozen piloten die in Nederland van de vliegscholen komen niet meteen een alternatief omdat Emirates alleen ervaren piloten aanneemt. Maar Nederlandse piloten die nu voor Ryanair vliegen of copiloot bij de KLM zijn, kunnen best wel eens solliciteren. Je kunt bij Emirates namelijk wel snel carrière maken. Maar ook gepensioneerde KLM-vliegers kunnen zo nog enkele jaren doorgaan’’, verwacht Evert van Zwol, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers. ,,Het is wel hard werken bij Emirates, maar ze betalen goed.’’


Reacties op dit bericht