Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Els over Alders’ presentatie: “Ik ga niet binnen Judaskoffie drinken”

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1861 
|
 NHD 
Els over Alders’ presentatie: “Ik ga niet binnen Judaskoffie drinken”

Door Bart Vuijk (NHD)

UITGEEST - Hans Alders liep haar tweemaal straal voorbij. Met Els Behage (70), de eenzaam protesterende demonstrant uit Castricum bij de ingang van discotheek Bobs, wilde hij niet praten.

Els Behage was afgekomen op de informatieavond over het advies van de Tafel van Alders. Waar omwonenden volgens veel IJmonders het hebben afgelegd tegen de grote economische belangen van Schiphol. Meer vliegtuigen komen er, en aan de rechtszekerheid wordt ook geknabbeld. Ze vertrouwen Alders en zijn tafel voor geen cent meer.

Maar voor Els had de oud-minister geen tijd. Niet toen hij binnen kwam, en niet toen hij twee uur later weer naar buiten stoof. ,,Ik had hem graag willen uitleggen dat ik vind dat de mensenrechten hier dagelijks worden geschonden met dat vlieglawaai’’, zei Els Behage. ,,Maar ik sta hier prima hoor. En ik blijf hier de hele avond staan, met mijn vlag halfstok in de hand, en met een pot kruidenthee voor de warmte. Ik ga niet naar binnen om koffie te drinken. Dat is Judas-koffie.’’

Vrolijk
Binnen werden de circa 150 IJmonders ook niet echt vrolijk van het verhaal van Alders. Hoewel die er alles aan deed om het akkoord uit te leggen en te verdedigen. Bij elke kritiek op de inhoud van het akkoord verwees hij de omwonenden naar de Tweede Kamer en het kabinet, die het advies inmiddels hebben overgenomen. Alders was goed op de hoogte van de kritiek uit deze regio over het akkoord, dat overigens zonder de Castricumse bewonersvertegenwoordiger Erwin von der Meer is gepresenteerd - die vertrok voortijdig uit het overleg uit protest. Alders legde uit dat het handhavingsstelsel, dé reden voor Von der Meer om te vertrekken, volgens de Tweede Kamer ’failliet’ was en dat er iets anders moet worden bedacht. En dat wordt altijd veel beter voordit gebied dan het was, want in het huidige stelsel wordt dat niet beschermd. Ook komen er volgens Alders tot 2020 niet meer vliegtuigen over dit gebied dan nu.

Download het gehele artikel 'Els over Alders’ presentatie: “Ik ga niet binnen Judaskoffie drinken”'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

Volgens mij liegt Alders dubbel:
- meer vliegtuigen toestaan opd e Polderbaan betekent toch automatisch veel meer vliegtuigen over onze regio? of zou ik destijds verkeerd hebben leren rekenen?
- Een tijdje terug werd politike 'aangetoond' dat de handhavingspunten wegens hun 'schaduwwerking' ook onze regio zouden beschermen. Maar nu komt het kennelijk beter uit om het omgekeerde te beweren?

Alders praat recht wat toch echt korm is. Verderfelijke draaikontig, die politiek.

Geplaatst door Gerard uit NULL

O ja, RESPECT voor Els! Meer dan dat!

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

Inderdaad Gerard, Mooipraterij van Alders
Nog even een correctie/aanvulling op jouw:- "Een tijdje terug werd politike 'aangetoond' dat de handhavingspunten wegens hun 'schaduwwerking' ook onze regio zouden beschermen. Maar nu komt het kennelijk beter uit om het omgekeerde te beweren?"

Voor de wetswijziging in 2002 door Netelenbos
gingen de wetenschappers en de politiek altijd uit van de zgn Schaduwwerking van de ring van Handhavingspunten. Dat was realistisch. Immers wanneer je op de grens van de contour niet meer dan 35 Ke, later 58 Lden herrie mocht maken, dan volgde daaruit, dat daarachter in de zgn 30KE (vrijwaringszone) , verderop 25 en nog verderop 20 Ke herrie voorkwam. Schaduwwerking dus.
Ten tijde van Stas Schultz van Haegen, schreef de leugenaar drs jeroen Gosse, projectmanager Schiphol Meis Ven W dat er buiten de 35 Ke geen limieten golden. Daarmee de weg vrijmakend voor meer herrie.
Het stelsel van dame Netelenbos maakte al bijna 2x zoveel herie mogelijk. (2,6 dBA)
Daarvan maakt Alders dus nu nog misbruik.

Dit terwijl drs Eversdijk (Vz Commissie Deskundigen Geluid)in zijn advies 2006: De mensen in de buitengebieden werden belazerd: Er moeten handhavingspunten bij.....

Maar daar weet onze Hans nu niets meer van.
Onze Hans wordt overladen met complimenten, door min Eurlings, in de kamer werd het zelfs wat genant hetgeen van der Ham (D66 deed opmerken: Wawr blijven de bloemen minister?
Nou van zijn salaris zal Hans menig bloemmetje kunnen kopen.Geplaatst door Ton uit NULL

Mijn reaktie op dit gedrag van Alders is "getverderrie".
Mijn reaktie op z'n geblabla tijdens de avond is elders te lezen.