Platform Vlieghinder Kennemerland
 

El Al Cargo verlaat Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1162 
|
 NieuwsbladTransport.nl 
El Al Cargo verlaat Schiphol

Het is nu zeker. Na 56 jaar vertrekt EL AL Cargo van Schiphol. Eind september staakt de Israelische luchtvaartmaatschappij haar vrachtvluchten op Schiphol. De maatschappij verlegt haar activiteiten geheel naar het Belgische Luik, waar het al eerder de nachtvluchten had ondergebracht. De verhuizing zal eind september of begin oktober bij aanvang van het winterseizoen zijn beslag krijgen, melden bronnen op de luchthaven Schiphol.

Ruthi Frankel, general manager van El Al in Nederland, zegt vrijdag met een verklaring te komen, maar ontkent de verhuisplannen niet.

Volgens insiders op Schiphol was de verhoging vorig jaar van de landingsgelden voor de oudere B747-200’s de directe aanleiding voor El Al om naar alternatieven voor Schiphol te zoeken. Ruthi Frankel zegt desgevraagd dat deze kosten ‘onderdeel zijn om naar alternatieven te kijken voor Schiphol’. 

Het is nog onduidelijk of El Al Cargo op Luik zal worden afgehandeld door LACHS, onderdeel van de Israelische luchtvaartmaatschappij CAL of door de nieuwe afhandelaar Liege Handling Services.

El Al Cargo was in de hoogtijdagen in de jaren tachtig van de vorige eeuw de grootste buitenlandse luchtvrachtmaatschappij op Schiphol met een volume van rond de 100.000 ton per jaar. De Nederlandse luchthaven diende als Europese hub en transatlantische transitopunt voor El Al Cargo


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Observer uit Nederland

Ik kan er geen traan om laten.
(Zoudenwe nu ook van die geheime wapen-vluchten af zijn ?)

Geplaatst door Ton uit NULL

Opgeruimd staat netjes met die vreselijke ouwe lawaaibakken.

Geplaatst door Victor uit Krommenie

Wie volgt om Schiphol te verlaten? Schiphol moet krimpen!

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Geheime vluchten waarvan niemand weet wat de inhoud van de kisten is (Bijlmerramp), met enorme lawaaiige kisten en geen regering die ooit het lef heeft gehad zijn burgers daartegen te beschermen.


Geplaatst door Els uit Castricum

Arme, arme mensen en kinderen en dieren in Luik. Veel sterkte!
En oh ja, de vlag gaat bij mij halfstok op maandag 30 juni, vamwege "de dag van de onrechtvaardigheid."

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

" Wie volgt om Schiphol te verlaten? Schiphol moet krimpen! "

Massaal naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) mailen dat Schiphol moet krimpen.


Geplaatst door Maaike uit Leiden

Helaas krijgen nu de inwoners van Zuid-Limburg, de Voerstreek en de noordelijke Ardennen meer pest herrie. Ik kom al ruim 20 jaar in de Ardennen. Vroeger was er daar een serene rust. Maar tegenwoordig hoor je (ook 's nachts) zeer frequent vliegtuigen passeren. Waar ze allemaal heen gaan mag Joost weten. Zo wordt de rust en de ongeschonden natuur in Europa stukje bij beetje afgebroken. Welvaart heet dat. Economische groei. Als een olievlek breidt het zich uit.