Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eindhoven begint met glijvluchtlandingen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 926 
|
 ed.nl 
Eindhoven begint met glijvluchtlandingen

EINDHOVEN - Transavia begint 18 oktober met het testen van glijvluchtlandingen op Eindhoven Airport. Alle vliegtuigen van Transavia zullen dan In in een schuine lijn landen in plaats van trapsgewijs.
Vanaf april 2014 moeten alle passagierstoestellen én transporttoestellen van Defensie met de zuinige en minder lawaaiige procedure landen.
Invoering van de glijvluchtlanding is 2 jaar geleden afgesproken in het overleg met de omwonenden over de groei van Eindhoven Airport.
Omdat vliegtuigen later beginnen met de daling verwachten betrokkenen vooral in de ruime omgeving minder geluidoverlast. De luchthaven noemde maandag bijvoorbeeld plaatsen als Boxtel, Oss, Den Bosch en Helmond waar de geluidhinder zal afnemen.
Op Schiphol en Groningen Airport Eelde zijn de glijvluchtlandingen al ingevoerd maar nog niet voor alle tijdstippen en alle vliegtuigen.

De Belangenbehartiging Omwonenden Welschap is blij met de invoering van de glijvluchtlanding.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door j.h.griese uit Amstelveen

Zo als iedereen in feite al weet,vliegen er nu en dan wat toestellen via de CDA landingen op Schiphol, maar alleen op wat zeer stille uren. In het 1 en ondeelbare Aldersadvies 2008 werd afgesproken, dat er ten behoeve van de zgn buitengebieden, o.a. Leiden/Oegstgeest en Kennemerland/Castricum via de CDA procedure zou worden geland.Dat blijkt nu dus ineens niet mogelijk. Kost te veel capaciteit
........ Wederom hebben bewoners het nakijken....