Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Eindhoven Airport neemt tienduizenden Schiphol-vluchten over’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 987 
|
 Luchtvaart =nieuws- 
‘Eindhoven Airport neemt tienduizenden Schiphol-vluchten over’

DEN HAAG - Eindhoven Airport neemt op termijn mogelijk veertigduizend vluchten over van Schiphol. Dat heeft de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel gezegd volgens het Brabants Dagblad. In dat geval zou het aantal jaarlijkse vliegbewegingen op Eindhoven Airport, nu zo’n 17.000, meer dan verdrievoudigen.

De Alderstafel, een commissie onder voorzitterschap van oud-minister Hans Alders, adviseert het kabinet over de toekomst van Schiphol. Zo wordt de mogelijkheid onderzocht om vluchten van Schiphol te ‘verplaatsen’ naar regionale luchthavens als Eindhoven en Lelystad. Hierbij gaat het met name om point-to-point vluchten en vakantiecharters.

Deze point-to-point vluchten “zouden eventueel naar Eindhoven moeten”, zegt Van Gijzel te hebben begrepen “uit kringen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat”. De vakantiecharters zouden dan met name naar Lelystad kunnen.

Van Gijzel zegt te verwacht dat het rapport van de commissie-Alders over twee weken verschijnt. Als dat leidt tot een voorstel aan Eindhoven om vluchten over te nemen “dan zullen we daar selectief naar kijken”, zo zei hij. “De verschillende belangen, ook die van Defensie en de omwonenden, zullen moeten worden afgewogen”, aldus Van Gijzel.

Directeur Joost Meijs van Eindhoven Airport houdt een slag om de arm over de uitspraken van Van Gijzel. Hij benadrukt tegenover Luchtvaartnieuws.nl dat de Alderstafel slechts een advies uitbrengt. “Het gaat om een visionair document. Als het advies luidt dat regionale luchthavens zullen worden ingezet om toekomstige groei van het vliegverkeer te accommoderen, moet er daarna nog een politiek besluit volgen.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Vluchten kan niet meer..........enkel nog naar het buitenland.............Nederland bv. : 1 groot vliegveld met internationale allure ! Dan staat Nederland bv. tenminste echt op de Europese kaart ! En om het allemaal nog mooier te maken: maak van de randstad een tweede NewYork ! Dan sta je ook nog op de wereldkaart ! Dat de Nederlander straks niet meer weet wat rust is en wat een schone leefomgeving inhoudt, dat zullen die beleidsmakers in Den Haag een worst zijn.

Nu ook Lelystad en Eindhoven aan de buurt zijn voor de ontvangst van grootschalige herrie-vorming en vervuiling, doet mij zeer.
De halve provincie Noord Holland is er reeds voor opgeofferd, om de delen van Utrecht en Zuid Holland niet te vergeten.
Triest dat de Nederlandse Staat bv. zo voor een vorm van inkomsten kiest die enkel en alleen een groep welgestelden rijkelijk van inkomsten voorziet en de gezondheidszorg juist daardoor onder druk wordt gezet, is mijn inziens wedden op het verkeerde paard. En dat dan nog dom vol blijven houden ook........