Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eindhoven Airport ‘kan zich vinden’ in advies Alderstafel

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1193 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Eindhoven Airport ‘kan zich vinden’ in advies Alderstafel

EINDHOVEN - Eindhoven Airport is tevreden met het advies van Hans Alders over de toekomstige ontwikkeling van de regionale luchthaven. Volgens de luchthaven geeft het advies de mogelijkheid invulling te geven aan de groeiende regionale vraag naar vliegverbindingen. In het advies staat dat Eindhoven Airport tot 2020 in twee stappen 25.000 extra vliegbewegingen per jaar mag verwerken.

De luchthaven moet wel aan diverse voorwaarden voldoen. Zo moet in 2015 75 procent van de vliegtuigbewegingen een zakelijke of combi-bestemming hebben. Ook moet een pakket hinderbeperkende maatregelen worden gerealiseerd, moeten duurzaamheid en leefbaarheid worden nagestreefd en moet een deel van de militaire gebruiksruimte zijn verplaatst.

Het advies reflecteert volgens de luchthaven daarmee de sterke ambitie van Eindhoven Airport op het gebied van hinderbeperking en duurzaamheid. “Hiermee is een eigentijdse balans gevonden tussen een gefaseerde ontwikkeling van de luchthaven met gevoel voor de omwonenden en het milieu”, aldus Eindhoven Airport in een verklaring.

Bereikbaarheid
De luchthaven ondersteunt het advies om in de toekomst een goede bereikbaarheid van de luchthaven te garanderen, zowel via het openbaar vervoer als auto. Zo zijn er plannen voor de opening van het nieuwe treinstation Eindhoven Acht/Eindhoven Airport en de aanleg van een nieuwe op- en afrit aan de A2.

“Het feit dat het advies ondersteund wordt door een brede groep van belanghebbenden die deelgenomen hebben aan de Alderstafel geeft ons extra positieve energie om de geschetste doelstellingen te behalen”, aldus Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport.

Milieugroeperingen zijn tegen
De Brabantse Milieufederatie en de vereniging Belangenbehartiging Omwonenden Welschap zijn niet blij met het advies over de groei van Eindhoven Airport. Volgens de Milieufederatie is er onvoldoende rekening gehouden met de klimaatschade die het toenemende vliegverkeer veroorzaakt. De organisatie onderschrijft het advies daarom niet.

Struikelpunt voor Belangenbehartiging Omwonenden Welschap is dat er niet is voldaan aan de randvoorwaarden die de vereniging heeft gesteld aan onder meer openingstijden en geluidruimte. Ook GroenLinks is het niet eens met de voorgestelde groei voor de regionale luchthaven.

 


Reacties op dit bericht