Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eindhoven Airport groeit minder hard

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 926 
|
 Haarlems Dagblad 
Eindhoven Airport groeit minder hard

EINDHOVEN - Het aantal vliegbewegingen op Eindhoven Airport zal tot 2020 toenemen met 25.000. Onder invloed van de economische crisis zijn dat er aanmerkelijk minder dan het eerder genoemde aantal van 35.000. Dat staat in het ontwerpadvies van de commissie-Alders die de toekomst van de regionale luchthaven onderzoekt. Goed ingelichte bronnen die bij de onderhandelingen zijn betrokken, bevestigden vrijdag een artikel daarover in het Eindhovens Dagblad.

Het ontwerpadvies van de commissie-Alders spreekt over een passagiersaantal in 2020 van 3,5 miljoen. Dat is het dubbele van het huidige aantal passagiers. Van hen reizen ongeveer 500.000 passagiers zakelijk. Omwonenden van Eindhoven Airport willen meer zakelijke dan op toerisme gerichte vluchten.

Uit het advies blijkt dat Defensie geluidsruimte afstaat aan Eindhoven Airport. De openingstijden worden tegen de zin van de omwonenden verruimd van 8.00 tot 22.00 uur naar 7.00 tot 24.00 uur. Deze tijden gelden ook voor het weekeinde, al zijn er dan minder vliegbewegingen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Observer uit Nederland

Die verruimde openingstijden zal de bewoners daar veel nachtrust gaan kosten!