Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eindelijk toegezegd: Zalm zal Schiphol niet privatiseren

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 805 
|
 www.sp.nl 
Eindelijk toegezegd: Zalm zal Schiphol niet privatiseren

• Minister Zalm heeft vandaag toegezegd dat hij de privatisering van Schiphol er niet nog voor de verkiezingen door zal drukken. In een door de SP aangevraagd spoeddebat gaf hij wel aan een juridisch gevecht met de hem ongewillige gemeente Amsterdam aan te gaan. De mogelijkheid om een tegenstem van gemeente Amsterdam onmiddellijk te vernietigen en met de privatisering door te gaan, zal de minister niet gebruiken.

In een race tegen de klok probeerde Zalm nog voor de verkiezingen Schiphol te privatiseren. Doordat gemeente Amsterdam hier niet mee akkoord gaat, is het proces flink vertraagd. De VVD-minister gooit nu de handdoek in de ring en wacht een uitgebreide juridische procedure af die duidelijk moet maken of het Rijk dwingend mag optreden tegen een gemeentelijke aandeelhouder.

SP-Kamerlid Arda Gerkens is blij met deze toezegging. “Van deze minister viel niet te verwachten dat hij zich tegen privatisering zou keren. We hebben het maximale bij deze liberaal voor elkaar gekregen: hij privatiseert niet meer. Daarmee kan de privatisering van Schiphol inzet van de verkiezingen geworden.”

 


Reacties op dit bericht