Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Einde meetpilot 1e fase Geluidsnet; doorstart met 2e fase

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 689 
|
 Geluidsnet 
Einde meetpilot 1e fase Geluidsnet; doorstart met 2e fase

Het einde van de eerste Geluidsnet meetpilot nadert. Geluidsnet heeft op basis van de pilot een nieuw meetpunt ontwikkeld. Dit meetpunt, Geluidsnet2, is al aangeschaft door een aantal gemeenten waaronder Amsterdam, Heemskerk, Oegstgeest, Maastricht, Haarlemmermeer. Installaties staan gepland. Geluidsnet werkt hiermee aan een succesvolle doorstart.
Er komt binnenkort een nieuwe website met actuele en transparante (meet)gegevens. Hier is straks de laatste informatie te vinden over het nieuwe meetsyseem en natuurlijk de nodige meetresultaten.

link: www.geluidsnet.nl


Noot PVRC: Zoals u weet heeft ons Platform in het prille begin meegeholpen om geluidsnet ‘op de kaart’ te zetten. Toch lijkt het dat we hier in Castricum afscheid moeten nemen van Geluidsnet.
Immers, de gemeente Castricum bleek niet bereid of in staat om een paar Geluidsnet-meetpunten te financieren.
Voor PVRC is de aanschaf en het onderhoud van deze meetpunten van de tweede generatie helaas te kostbaar.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Ten eerste wil ik GeluidsNet.nl gelukwensen en danken voor het initiatief.
Geluidsnet.nl is een van de weinige methoden om aan te tonen dat de overheid soms net zo crimineel is als sommige mensen denken.

Wat een uitermate trieste noot van de PVRC. Ik kan me de discussie van enige tijd geleden herinneren en ik snap dat er helaas dus geen gelden zijn losgekomen, een dramatische ontwikkeling. De beheerders en oprichters van de site steken zo ontzettend veel energie in de site. Wat jammer dat er geen ‘rijke’ Catricummer bestaat die bereid is die meetpaal te financieren. Nog erger is het dat de gemeente dat ook niet wil terwijl de belangen bij die paal voor Castricum toch overduidelijk zijn.
Geplaatst door Nico uit NULL

Ik wil L.R. Aalegeiz wel informeren wat er precies aan de hand is.

Geplaatst door Feike Keur (Geluidsnet) uit Amsterdam

Er is op dit moment een 'Geluidsnet2' meetpunt actief in Castricum. Aangezien dit in zekere zin nog een test versie is, is het meetpunt niet op de huidige Geluidsnet website te zien. Dit zal echter veranderen wanneer de nieuwe site online gaat (dit kan nog even duren).

En ik dank de heer Aalegeiz voor zijn positieve noot!