Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Eerste vliegtuig vertrekt eind 2014’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 678 
|
 rtvoost.nl 
‘Eerste vliegtuig vertrekt eind 2014’

Over anderhalf jaar vertrekt het eerste vliegtuig van Luchthaven Twente. Er zijn nog enkele hobbels te nemen, maar de ontwikkelingsmaatschappij ADT gaat er vanuit dat die geen roet in het eten gooien. Dat zei directeur Van der Ree vanmorgen bij het naar buiten brengen van de aangescherpte gunningseisen.

De gemeenteraad van Enschede en de Provinciale Staten van Overijssel willen dat het consortium dat de luchthaven gaat exploiteren, zwaar inzet op duurzaamheid, zoals gebruik van wind- en zonne-energie en voorkomen van geluidsoverlast. Binnen tien jaar moet de luchthaven volledig draaien op groene stroom.

Nog drie gegadigden
Er zijn nog drie consortia in de race. Zij zijn op de hoogte van de eisen en bereiden een bod voor. Na de zomer kiest directeur Van der Ree na één partij voor de voorlopige gunning. Het ADT heeft nog niet besloten of de naam van die dat consortium openbaar wordt. Theoretisch bestaat er een kans dat geen van de partijen voldoet of dat de gekozen partij zich later nog terugtrekt. Daarnaast moet het ministerie van Infrastructuur en Milieu de luchthaven nog toestemming geven om weer te openen. De procedures daaromheen, inclusief bezwaarprocedures, zijn meegenomen de planning.

Buurt betrekken
Het ADT wil tot aan de opening regelmatig overleg met de omwonenden en andere betrokkene waaronder de dorpsraad Lonneker en de Vereniging Omwonenden Luchthaven Twente. Die laatste is faliekant tegen heropening van de luchthaven. In het overleg wil de ontwikkelingsmaatschappij ADT de betrokkenen informeren, maar ook hun opmerkingen. De overleggroep wordt binnenkort uitgenodigd, na een inventarisatie van wie daar deel van moeten uitmaken. Na de opening van de luchthaven wordt er een commissie in het leven geroepen die de taak van die groep overneemt.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Arme Twentenaren... Net over de grens ligt vliegveld Weese ..