Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eerste resultaten van geluidsmetingen AWACS bekend

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1095 
|
 Geluidsnet 
Eerste resultaten van geluidsmetingen AWACS bekend

In opdracht van de gemeenten Onderbanken en Brunssum wordt door het bedrijf Geluidsnet BV gedurende 3 jaar de geluidshinder gemeten die wordt veroorzaakt door AWACS-vliegtuigen van de NATO-basis in Geilenkirchen. De kosten van het meetnet worden betaald door de gemeenten Onderbanken en Brunssum, de provincie Limburg en het
ministerie van VROM.

Klik voor een vergroting  Awacs passage op 24 april 2008 om 9:30. De getallen zijn de gemeten piekniveau’s in dB(A).

Inmiddels zijn de eerste resultaten van deze geluidsmetingen voor eenieder te raadplegen via de volgende link:

http://project.geluidsnet.nl/brunssum_onderbanken/grafiek/

De te raadplegen meetgegevens hebben betrekking op de periode vanaf 1 januari 2008 en blijven vanaf nu online beschikbaar.

De gemeenten Onderbanken en Brunssum ontvangen maandelijks een rapportage van de gemeten geluidsniveaus van de vliegtuigen op hun grondgebied. De GGD Zuid Limburg zal deze permanente metingen gebruiken voor een jaarlijkse beoordeling van dit vliegtuiggeluid in relatie tot mogelijke gezondheidsklachten.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

200 stuks in een maand, waarvan 60 op 2 dagen, 's nachts en in het weekend niks. Maar de Tweede Kamer maakt zich daar wel druk over. Het feit dat het militaire toestellen zijn (= rode lap) zal wel een rol spelen.
Ze zouden zich hier lam schrikken, die Simpelvelders en Brunsummers.

Geplaatst door Victor uit Krommenie

Ik wil wel ruilen met die NATO-basis in Geilenkirchen...Schiphol daar..wij de NATO-basis....

Geplaatst door Maaike uit Leiden

De frequentie van passeren is dan wel lager, maar de teringherrie per vliegtuig is des te erger. Pieken tot 100 dB(A), dat is niet mis. Maar inderdaad, de terreur van heel frequent passerende vliegtuigen, ieder met een “piekje” van 60 tot 70 dB(A) moet je niet onderschatten! Ik hoop dat dergelijke fraai vormgegeven resultaten ook in onze regio beschikbaar komen. Dan kunnen eindelijk die bedrieglijke berekeningen, waarbij naar de uitkomst toegewerkt wordt (zo blijkt in de praktijk), de vuilnisbak in. Meten is weten!

Geplaatst door Observer uit Nederland

Eens met je Maaike. Ik zou die klere herrie daar niet onderschatten !