Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eerste meting geluidsoverlast Eindhoven Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1309 
|
 ed.nl 
Eerste meting geluidsoverlast Eindhoven Airport

EINDHOVEN/ - Zeventig procent van de 220 direct-omwonenden van Eindhoven Airport ervaart ernstige geluidhinder door het vliegveld. Driekwart van de omwonenden is bovendien bezorgd over de veiligheid. In de iets wijdere omgeving (ongeveer 8000 inwoners) liggen die percentages op 39 en 44 procent.

In totaal ondervinden ongeveer 16.000 inwoners rondom de luchthaven ernstige geluidsoverlast. Ook maken ze zich grote zorgen over de veiligheid.

Dat blijkt uit onderzoek van de GGD naar de beleving van overlast door het vliegveld, dat donderdagmiddag is gepresenteerd in het Eindhovense Stadhuis.

BOW: ‘ernstig verontrust over cijfers’
De belangenvereniging van omwonenden, BOW, laat weten ‘ernstig verontrust’ te zijn over de cijfers. Die zouden bovendien aantonen dat de gebruikte meetmethoden voor overlast van vliegtuigen, niet werkt.

Directeur Meijs van Eindhoven Airport benadrukt dat de luchthaven alles doet om geluidsoverlast te beperken. Zo wordt steeds minder met oude toestellen gevlogen.

Alderstafel
Tot het onderzoek werd besloten aan de zogenaamde Alderstafel, waaraan verschillende betrokkenen onder leiding van oud-minister Alders spraken over de toekomst van Eindhoven Airport. Daarbij werd afgesproken dat de luchthaven onder voorwaarden tot en met 2020 met 25.000 vliegbewegingen per jaar mag groeien. Een van die voorwaarden is dat er een onderzoek naar de overlast zou komen, waarbij een eerste en een tweede meting worden vergeleken. De nu gepresenteerde uitkomsten zijn van de eerste meting.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Tsja......zulke onderzoeken zijn ook gehouden v.w.b. Schiphol.
En is er iets mee gedaan, dat ten gunste van de omwonenden uitgepakt heeft ?
Ja ! Ongelimiteerde uitbreiding van de luchthaven !

Ps. ook modernere toestellen maken nog steeds een enorme klere herrie !
Bovendien wordt er in Nederland bv. bewust zeer laag aangevlogen en het liefst over de bebouwing........