Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eerste Boeing 747 op biobrandstof zondag naar Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 867 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Eerste Boeing 747 op biobrandstof zondag naar Schiphol

LONDEN - Vliegtuigbouwer Boeing, motorenfabrikant General Electric en luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic voeren aanstaande zondag (24 februari) de eerste vlucht uit met een Boeing 747 die (deels) op biobrandstof loopt. De vlucht, die al in januari werd aangekondigd, landt omstreeks 13.30 op Schiphol.

Concurrent Airbus stal op 1 februari al de show door met een A380 op biobrandstof van Filton naar Toulouse te vliegen. De Europese vliegtuigbouwer maakte daarbij gebruik van GTL, een alternatieve brandstof die is gemaakt van gas.

Welke brandstof de Boeing 747 exact gebruikt wordt nog stil gehouden, maar Boeing onthulde eerder al dat het bezig was om, in samenwerking met een aantal andere partijen, een brandstof te ontwikkelen die bestaat uit een mengsel van kerosine en een biologische brandstof.

Virgin-oprichter Sir Richard Branson staat bekend als iemand die innovatief is en graag de pionier uithangt. Zo worden de toestellen van Virgin, waar mogelijk, met pushbacktrucks naar de startbaan gesleept om kerosine te besparen. Ook worden piloten aangemoedigd om tijdens de nadering van de luchthaven zoveel mogelijk met stationair draaiende motoren te vliegen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Hans uit Amsterdam

Zo, en dan is er eens positief nieuws uit de hoek van de luchtvaart en dan wordt er niet op gereageerd. Stelletje azijnpissers!

Geplaatst door Werner uit Benschop

@Hans
Is ook best logisch dat op een site van hinder dat er geklaagd word ;-). (Even niet meegenomen dat de mens altijd wel wat te klagen heeft)

Maar verder is dit geweldig ! Als dit economisch ook nog aantrekkelijk gaat worden dan kunnen hopelijk die prijzen van kaartjes ook weer naar beneden ... En verder is dit uiteraard ook goed voor milieu !!

Leuk dat Sir. Branson het initiatief neemt hiervoor. Nu andere maatschappijen nog!!!

Geplaatst door Gerard uit NULL


Geplaatst door Frits uit Leiden

@Hans,
hoeveel hamburgers per km passagier kost dat de 3de wereld? Zo positief is het nou ook weer niet. Ik denk dat het de zoveelste hype is, onder te brengen bij de teakfondsen of Palminvest.

Geplaatst door Observer uit Nederland

@Hans, Afgezien van het feit, dat die biobrandstoffen vele nadelen hebben, Herrie zullen ze voorlopig nog blijven maken.
Zou je misschien iets innovatiefs kunnen met azijn?

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Ik denk niet dat ik een minuutje meer slaap krijg door deze maatregel.
Ideetje voor Branson: met stationair draaiende motoren opstijgen! Dat is pas innovatief.
Pling! Nog beter idee: minder vliegen.