Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eenzaam protesterende Els Behage krijgt Hans Alders niet te spreken

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 2186 
|
 Noord Hollands Dagblad 
Eenzaam protesterende Els Behage krijgt Hans Alders niet te spreken

UITGEEST -  Hans Alders liep haar tweemaal straal voorbij. Met Els Behage (70), de eenzaam protesterende demonstrant uit Castricum bij de ingang van discotheek Bobs, wilde hij niet praten.

Els Behage was afgekomen op de informatieavond over het advies van de Tafel van Alders. Waar omwonenden volgens veel IJmonders het hebben afgelegd tegen de grote economische belangen van Schiphol. Meer vliegtuigen komen er, en aan de rechtszekerheid wordt ook geknabbeld. Ze vertrouwen Alders en zijn tafel voor geen cent meer.

Maar voor Els had de oud-minister geen tijd. Niet toen hij binnen kwam, en niet toen hij twee uur later weer naar buiten stoof. ,,Ik had hem graag willen uitleggen dat ik vind dat de mensenrechten hier dagelijks worden geschonden met dat vlieglawaai’‘, zei Els Behage. ,,Maar ik sta hier prima hoor. En ik blijf hier de hele avond staan, met mijn vlag halfstok in de hand, en met een pot kruidenthee voor de warmte. Ik ga niet naar binnen om koffie te drinken. Dat is Judas-koffie.’‘

Binnen werden de circa 150 IJmonders ook niet echt vrolijk van het verhaal van Alders. Hoewel die er alles aan deed om het akkoord uit te leggen en te verdedigen. Bij elke kritiek op de inhoud van het akkoord verwees hij de omwonenden naar de Tweede Kamer en het kabinet, die het advies inmiddels hebben overgenomen.

Foto? zie ==> hier

Download het gehele artikel 'Eenzaam protesterende Els Behage krijgt Hans Alders niet te spreken'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Observer uit Nederland

Linksom of rechtsom, Alders moet zijn Advies promoten, er in rammen. En als hij twijfelt, dan verwijst hij naar het Kabinet, dat zijn advies omarmt. Logisch het was een Een Tweetje met Eurlings en oud minister Pais, ook CDA. Maar dat de kamer het zou hebben overgenomen is onjuist. Uiteraard het CDA wel samen met de VVD, maar van de pvda en C.U. kwam kritiek, (Dit stelsel is geen keus,er moet ook naar andere mogelijkheden gekeken worden, en er was grote twijfel aan de rechtsbescherming) terwijl SP, GL enPVV al aankondigden, tegen te zullen stemmen. D66,was niet tegen groei, dat was nieuw, maar zette ook vraagtekens bij de Rechtsbescherming.
Wordt vervolgd binnenkort in de kamer.......

Geplaatst door Nico uit Den Haag

Els, applaus je fiere standpunt!

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Els Behage,

Respect voor je ! Dat kunnen we helaas niet constateren bij de 'heer' Alders en zijn trawanten ! Zij verdienen mijn inziens een enkeltje Verwegistan of iets dergelijks !
De 'heer' Alders heeft wederom zijn arrogante image laten zien. Met zulke mensen moeten wij helaas onderhandelen, als er al iets valt te onderhandelen.........dus we kunnen helaas wederom constateren dat dit ruikt naar staatsterreur, omdat de rechtbescherming in het gedrang is gekomen!
Dat moeten wij beslist niet tolereren.

Geplaatst door BS uit Castricum

Els, een moedige poging om aandacht voor de problemen te krijgen. Ik neem overigens niet aan dat 'ga zo door' je erg aanspreekt. Moet ook niet, het wordt tijd voor een andere aanpak. Verder; Petje af.

Geplaatst door Olav Bijvoet uit Castricum

WIE GING AAN WIE VOOBIJ?

Als Alders wat respect of humor had betoond
hadden ook wij daarvoor respect getoond.


Nu is niet Alders Els voorbij gegaan,
de kans is hem voorbij gegaan

Geplaatst door Els uit Castricum

Helemaal mee eens, Olav. Ik weet niet of je de psychologische foto in het Noord-Hollands Dagblad hebt gezien, die bij het artikel hoort? Ik durf hem recht aan te kijken want ik doe niemand kwaad maar de Heer Alders kijkt schichtig half naar de grond en half voor zich uit, want hij weet, dat hij meewerkt aan het kwaad! Ronald Goedheer had geen betere foto kunnen maken.
Bedankt trouwens voor jullie adhesiebetuigingen. Ik had het niet verwacht.
Leuk!