Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Een onmogelijke ramp

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 535 
|
 NHD 
Een onmogelijke ramp Download het gehele artikel 'Een onmogelijke ramp'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Willem

Grote onzin volgens mij. Betwijfel sterk of de journalist ook maar 1 rapport heeft gelezen. Die berekeningen mogen dan wat ingewikkeld zijn, de conclusies niet. Ik heb toch echt in het verleden gelezen dat de kans op een behoorlijk grote ramp op Schiphol statistisch gezien 1 keer in de ongeveer 15 jaar zou zijn. Ik heb het paar jaar geleden hier in het forum dacht ik ook aangehaald dat statistisch gezien je er op kon gaan zitten wachten omdat die tijd na de Bijlmerramp verstreken was. Maar het rottige van statistiek is dat het alleen geldig is over in dit geval een hele lange periode. Je kan dan ook niet zeggen dat het dan wel weer minstens 15 jaar zal duren. De kans dat zoiets gebeurt blijft voor en na zo'n ongeval net zo groot.

Geplaatst door Gerard

Willem, inderdaad, de kans is net zo groot. 'dus' kan het net zo gemakkelijk vandaag weer gebeuren, hoe gek het ook lijkt.

Geplaatst door jhgriese

Wat is het beleid t.a.v. groepsrisico?
Voor groepsrisico is nog geen norm geldend. In 2001 is in de motie Van Gijzel vastgesteld dat er ook hiervoor een norm moet komen waarbij de grenswaarde niet hoger is dan 1990. Mede omdat sinds 1990 de woningbouw is toegenomen in het gebied van 56 bij 56 kilometer rondom Schiphol bleek dit niet haalbaar. Gelijkertijd met het kabinetsstandpunt over de toekomst van het Schipholbeleid zal het kabinet voorstellen doen voor een vernieuwd groepsrisico beleid