Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Easyjet reageert fel tegen bezuinigingen Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1164 
|
 Travel Blog 
Easyjet reageert fel tegen bezuinigingen Schiphol

Lowcost airline easyJet reageerde van de week erg fel op de bezuinigingen en het aangekondigde banenverlies bij Schiphol. Zij zeiden dat het volledig te danken is aan de vliegtaks en ‘de discriminatie van iedereen die niet tot de Air France/KLM groep behoort’.

Op luchthaven Schiphol zullen honderden banen verdwijnen over het komende jaar. Gedwongen ontslag wordt daarbij niet uitgesloten. Easyjet pleit voor de afschaffing van de eco tax die 1 juli vorig jaar werd ingevoerd. Hierdoor kozen veel meer mensen om via Belgie of Duitsland te vliegen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Victor uit Krommenie

ONZIN!

Geplaatst door Gerard uit NULL

Tja.. heel nederland betaalt zich blauw aan allerlei milieubelastingen, ook de burger, maar die hoor je nu niet. Milieu is juist een issue, en minder vliegen is heel goed voor het milieu. Die paar uitwijkers naar het buitenland zullen heus het verschil niet maken. Heel Nederland BV is in de greep van de 'crisis' er is geen reden om aan te nemen dat die crisis aan de luchtvaartsector voorbij zou gaan aansl de vliegtax zou worden opgeheven. Gewoon houden, en er op anticiperen: minder vliegen en de tering naar de nering zetten. Goed voor het algemeen belang.

Geplaatst door Ton-2 uit castricum

Wat een kletskoek, over het effect van de vliegtaks, het goederenvervoer (waar geen vliegtaks bestaat) is nog harder ingezakt dan het passagiersvervoer.
Afschaffen van de vliegtaks is overigens prima, maar dan wel onder gelijktijdige invoering van betaling van accijnzen/btw over kerosine, en dan dezelfde percentages die concurrerende transportondernemers (zoals vakantiereizen per bus, goederenvervoer over de weg) moeten betalen.
En dan gelijk in heel europa invoeren.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

" Easyjet reageert fel tegen bezuinigingen "

Vliegt Easyjet daarom nog steeds met gierende kisten? Laten ze maar investeren in toestellen die veel minder herrie maken !
Maar ja, als je als maatschappij tegen bezuinigingen bent, kun je ook niet gaan lopen zeuren !