Platform Vlieghinder Kennemerland
 

EasyJet krijgt basis op Schiphol

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 914 
|
 NOS 17 juli 2014 
EasyJet krijgt basis op Schiphol

EasyJet gaat fors uitbreiden op Schiphol. In het voorjaar van 2015 opent de luchtvaartmaatschappij er een basis en komen er bestemmingen bij. Er worden om te beginnen drie vliegtuigen op Schiphol gestationeerd.

De luchtvaartmaatschappij verwacht volgend jaar 600.000 extra reizigers van en naar Amsterdam te vervoeren, een stijging van 16 procent.

Bestemmingen

Op welke nieuwe bestemmingen easyJet in 2015 gaat vliegen, wordt pas later bekendgemaakt. Wel maakte het bedrijf bekend vanaf november zes keer per week tussen Amsterdam en Hamburg te gaan vliegen.

EasyJet zegt dat de basis in het eerste jaar 120 banen voor piloten en cabinepersoneel oplevert. Ze krijgen contracten op basis van de Nederlandse wet- en regelgeving. Het bedrijf verwacht dat het aantal banen daarna zal doorgroeien, omdat het van plan is om meer vliegtuigen te stationeren op Schiphol.

Zakenreizigers

Easyjet zegt ook meer zakenreizigers te willen vervoeren. Met de drie vliegtuigen die op Schiphol ‘overnachten’, kan de maatschappij meer vroege vluchten uitvoeren. Die trekken vaak veel zakenreizigers. Nu reist een derde van de easyJet-passagiers van en naar Amsterdam voor zaken.

Schiphol is blij met de plannen. “Easyjet is een trouwe klant die sinds 1996 op Schiphol vliegt”, zegt Schiphol-topman Jos Nijhuis. “Met de keuze voor een base bevestigt easyJet deze duurzame relatie, die Europese bestemmingen toevoegt aan Schiphol.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Juist Easyjet vliegt met de meest lawaaiige toestellen. Dat Schiphol dit dus toelaat, geeft alweer aan dat de luchthaven helemaal niets op heeft met de omwonenden!

Geplaatst door gerard uit Castricum

easyjet vliegt toch met heel modern en recent materiaal?