Platform Vlieghinder Kennemerland
 

EUR 1,2 miljoen voor beter leefklimaat omgeving Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 821 
|
 nieuwsbank.nl 
EUR 1,2 miljoen voor beter leefklimaat omgeving Schiphol

De kwaliteit van de leef- en woonomgeving Uithoorn krijgt een flinke impuls. Op 6 februari reikte de Stichting Leefomgeving Schiphol een cheque uit van 1,2 miljoen euro aan wethouder Jeroen Verheijen van de gemeente Uithoorn.
Met de bijdrage van de stichting wordt van het kassengebied ten zuiden van de Iepenlaan een recreatief openbaar groengebied gemaakt. Zonder de bijdrage van de stichting zou er alleen een niet toegankelijk weiland komen. Aan het gebied worden nu onder andere beplanting, een speelplek, een picknickplek en wandelpaden toegevoegd. Bewoners hebben enthousiast meegewerkt aan het plan. Zij wilde een park met een landelijk karakter met bepaalde voorzieningen. Dit park kan er nu ook echt komen. Ook Amstelveen en Aalsmeer hebben een subsidie ontvangen.
Jeroen Verheijen, wethouder Uithoorn: “Samen met bewoners van De Kwakel en ondernemers van de Iepenlaan hebben we een prachtig plan voor een mooi groengebied gemaakt. Het is geweldig dat dit, dankzij de bijdrage vanuit de Stichting Leefomgeving Schiphol, ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden”.
Stichting Leefomgeving Schiphol heeft tot doel om een kwaliteitsimpuls voor bewoners te bieden die wonen in de nabijheid van Schiphol. De Stichting maakt deel uit van het Aldersconvenant, waarin afspraken zijn gemaakt met de luchtvaartsector en de omgeving over de groeimogelijkheden van Schiphol. Het budget van de Stichting werd ter beschikking gesteld door het Rijk, de provincie Noord-Holland en Luchthaven Schiphol.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Zwijggeld om de leefomgeving leefbaarder te maken? Haal je daarmee de herrie uit de lucht? In het geval van Uitgeest: Uitgeest kent een zogenaamd 'stilte gebied'. Je word er al ruim 10 jaar weggebulderd door idioot laag overscherende toestellen.....en dan zou zwijggeld helpen?

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Dat geld is prima,maar hoe zit het met de andere afspraken van die Alderstafel? Het CDA vliegen komt niet van de grond.. eh in de lucht. Het VVA stelsel doet beslist niet wat het ooit pretendeerde.... De onafh rijksadviseur/jurist werd nooit opgevolgd sinds mei 2011 .. Makkelijk zo voor de Sector en het ministerie? Geen deskundig juridisch advies dus.

Geplaatst door leo uit de Kwakel (gem.Uithoorn)

* Ja, mooi dat geld.

PR van schiphol én van de wethouder(VVD). Wie gaat er wandelen in een gebied met geluidsniveau's tot boven de 90dB ? Absolute waanzin.
Het gebied moet inderdaad opgeknapt worden, al minstens 10 jaar was dat bekend. Er staan kassen waarvan de ramen spontaan naar beneden komen. Herstructureren kost geld. Prachtig dat de gemeente Uithoorn een bijdrage krijgt van Schiphol want dan kost het de gemeente veel minder. Handig ook van de Stichting Leefomgeving Schiphol want juist het gebied ten zuiden van Schiphol moet het hogere aantal vluchten (meestal starts) uit het Alders-advies gaan opvangen.
De Kaagbaan zit immers al nagenoeg vol en alleen de Aalsmeerbaan is dan nog beschikbaar.
Maar om nu in een gebied met zéér hoge geluidsbelasting picknickplaatsen, wandelpaden en een speelplek te maken, waar je alleen komt via wegen zonder fietspad, in de oksel van de drukke provinciale wegen N231 en N201 ??
Een weiland is dan een veel betere optie en bij een noodlanding voelt het ook prettiger aan.