Platform Vlieghinder Kennemerland
 

EU-regeling maakt luchtvaart onveilig

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 990 
|
 telegraaf.nl 
EU-regeling maakt luchtvaart onveilig

AMSTERDAM - Victorie voor de consument. De luchtvaart kan zich bij vertragingen niet meer verschuilen achter technische mankementen, maar moet snel compensatie betalen, aldus Nederlandse Europarlementariers. B. Klijnsma (gepensioneerd gezagvoerder KLM) wijst op de gevaren hiervan.

“Een, niet door enige kennis van zaken belemmerde, uit spraak. Ik kan deze mensen, uit ervaring, verzekeren dat iedereen die betrokken is bij het vertrek van een vliegtuig haar/zijn uiterste best doet om alles zo veilig en snel mogelijk te laten verlopen. Ik heb in mijn ervaring nog nooit meegemaakt dat ook maar iemand heeft getracht dit proces te vertragen. Niemand heeft daar belang bij, iedereen wil op tijd vertrekken, precies zoals de passagiers.

Door de Europese regelgeving bestaat de kans dat, bij een luchtvaartmaatschappij die het niet zo nauw neemt, een vliegtuig vertrekt zonder dat de afhandeling zorgvuldig is verlopen. “Anders krijgen wij een bekeuring.” De EU maakt met deze regeling de luchtvaart onveilig.
Bent u het eens met deze lezer dat het claimrecht bij vertragingen onveiligheid in de hand werkt?


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Ja, dat gevaar lijkt mij niet ondenkbaar.

Geplaatst door fleur uit Uitgeest

Luchtvaartmaatschappijen maken nauwelijks winst op passagiersvluchten. Vandaar dat ze allerlei manieren verzinnen om extra inkomsten te genereren, zoals betalen voor ruimbagage, raam-gangstoel, etc.
Als ze financieel moeten dokken voor iedere passagier, denk aan meer dan 300 passagiers op een volle intercontinentale vlucht, dan kunnen ze makkelijker wotden in hun besluitvorming om een vlucht niet te vertragen.
Ik verkies een veilige vlucht boven een financiële compensatie!