Platform Vlieghinder Kennemerland
 

EU plaatst 92 vliegmaatschappijen op zwarte lijst

 |
 Geplaatst door: Rob 
 |
 Bekeken: 859 
|
 Telegraaf 22 maart 
EU plaatst 92 vliegmaatschappijen op zwarte lijst

EU plaatst 92 vliegmaatschappijen op zwarte lijst
AMSTERDAM - De Europese Unie heeft woensdag 92 vliegmaatschappijen, meest uit Afrikaanse landen, een landingsverbod voor vliegvelden binnen de EU opgelegd. De Europese luchtvaartautoriteiten vinden dat de maatschappijen niet voldoen aan internationale veiligheidscriteria.

EU plaatst 92 vliegmaatschappijen op zwarte lijst

Op de lijst komen passagiers- en goederenvervoerders voor uit Congo (49), Equatoriaal Guinea, Sierra Leone (14), Swaziland (7) en Liberia. Maar ook Ariana Afghan Airlines uit Afghanistan, Air Koryo uit Noord-Korea en Phuket Airlines uit Thailand worden restricties opgelegd.

Minder zwaar getroffen, maar toch aan restricties onderworpen, zijn Air Bangladesh en het Libische Buraq Air. Zij mogen op Europese luchthavens vliegen mits zij gebruik maken van leasetoestellen die aan de criteria voldoen.

Eurocommissaris transport Jacques Barrot constateert dat de zwarte lijst ” twijfelachtige maatschappijen” buiten Europa zal houden en ervoor zal zorgen dat alle maatschappijen die op Europa vliegen voldoen aan de hoogst mogelijke veiligheidscriteria.

De lijst is woensdag op de website van de Europese Unie geplaatst. Reisbureaus wordt verzocht hun klanten te attenderen op de lijst en zijn verplicht de naam van de vliegmaatschappij te vermelden. Reizigers krijgen recht op compensatie als de maatschappij waarmee zij vliegen op de lijst voorkomt. Dit geldt met name als van maatschappij wordt gewisseld en de passagier met een dubieuze maatschappij wordt opgezadeld.

De lijst wordt driemaandelijks getoetst. Barrot zei dat de EU bereid is hulp te geven aan Afrikaanse landen die de veiligheidsnormen van maatschappijen willen verbeteren die op de lijst staan.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door maria uit bergeyk

hallo mijn zoon heeft een vakantie geboekt bij sunweb hij gaat via brussel naar turkye met onurair nu schijnt dat geen veilige maatschappij te zijn wil graag weten of die maatschappij op de zwarte lijst staat en zo wel kan ik het dan annuleren bij sunweb ik MAAK ME ZORGEN WIE KAN ME IETS VERTELLEN