Platform Vlieghinder Kennemerland
 

EU past CO2-belasting op luchtvaart aan

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 870 
|
 nuzakelijk.nl 
EU past CO2-belasting op luchtvaart aan

De Europese Unie is van plan om de CO2-belasting op de luchtvaart in Europa aan te passen en zo tegemoet te komen aan protesten van buitenaf.
In het aangepaste plan worden vluchten van buitenaf naar Europa niet meer voor de volle pond belast, maar alleen voor het gedeelte dat in Europa wordt gevlogen. Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van 2 anonieme bronnen.
De levensvatbaarheid van het nieuwe plan is afhankelijk van een stemming op een VN-conferentie deze maand. Daar zullen andere landen aangeven of ze bereid zijn overeen te stemmen met dit voorstel. In oktober wordt het plan naar verwachting openbaar gemaakt.

Felle protesten
De EU komt met de aanpassing tegemoet aan de felle protesten die een eerdere opzet veroorzaakten bij vooral buitenlandse regeringen. Onder andere de Verenigde Staten en China verboden hun luchtvaartmaatschappijen om de CO2-belasting te betalen.
De Europese Commissie besloot uiteindelijk eind 2012 om de invoering van de heffing uit te stellen totdat er een overeenkomst zou zijn.


Reacties op dit bericht